Kaos i Berlin:

Disse skoa gir deg gratis kollektiv-transport i ett år

Lange køer for å kjøpe eksklusive kollektiv-sko. Nå ligger joggeskoene til salgs for rundt 20 000 kroner på ebay.

ÅRSBILLETT: Berlinere stod i dag i lange køer for å sikre seg ett av de 500 årsbillet-joggeskoene som i dag ble lagt ut for salg i Berlin. Hvert skopar kostet 180 Euro (rundt 1800 kroner), og har samme farge som Berlins busser og t-baner. Noen har allerede lagt de eksklusive skoene ut for salg på ebay - for over 20 000 kroner. Foto: Odd Andersen / Afp / Scanpix
ÅRSBILLETT: Berlinere stod i dag i lange køer for å sikre seg ett av de 500 årsbillet-joggeskoene som i dag ble lagt ut for salg i Berlin. Hvert skopar kostet 180 Euro (rundt 1800 kroner), og har samme farge som Berlins busser og t-baner. Noen har allerede lagt de eksklusive skoene ut for salg på ebay - for over 20 000 kroner. Foto: Odd Andersen / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Berlins kollektivtransport og Adidas har gått sammen om noe nytt: Adidas har produsert 500 såkalte limited edition-joggesko som gir eierne sine ett års ubegrenset bruk av kollektivtrafikk i den tyske byen i ett helt år.

Slipper billett

Prisen på skoa - og gratis buss og bane i ett år - er 180 Euro (rundt 1800 kroner). Et stort antall berlinere stod i dag i kø for å sikre seg skoa, ifølge AFP.

For så lenge du har på deg de eksklusive joggeskoene, trenger du ikke lenger en billett når du tar buss og bane. I hvert fall om du klarer å sikre deg et par.

De 500 skoparene ble revet bort på kort tid, og flere ligger allerede til salgs på ebay for rundt 20 000 kroner - og oppover.

Kollektiv-kupp

Skoene er produsert i samme farger som byens kollektivtransport, og selv om skoene koster litt mer enn samme modell, koster et årskort over fire ganger mer enn kollektiv-joggeskoa.

- Det er fint at jeg slipper å betale for buss og bane, men det viktigste for meg er at disse skoa bare er laget i 500 eksemplarer. Jeg kjøper dem for å ha dem i samlingen min, sier Andreas Leu til AFP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer