PROVOSERER: Her er skoen som har provosert mange Facebook-brukere, fordi den er til forveksling lik en sko fra Toms Shoes som selges for å hjelpe fattige barn. Foto: Hilde Angelfoss
PROVOSERER: Her er skoen som har provosert mange Facebook-brukere, fordi den er til forveksling lik en sko fra Toms Shoes som selges for å hjelpe fattige barn. Foto: Hilde AngelfossVis mer

Disse skoene skaper Facebook-opprør

Nå vurderer Skoringen å stoppe salget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Hilde Angelfoss nylig gikk inn på en av skokjeden Skoringens butikker i Oslo-området, så hun en sko som til forveksling liknet en modell fra Toms Shoes - et amerikansk merke som selges for å hjelpe fattige barn.

- Jeg ble provosert, sier Angelfoss. Hun oppfatter Skoringens sko som en kopi laget for å tjene penger på den idealistiske skosuksessen Toms Shoes.

- Dette blir for drøyt, fordi skoene er så utrolig like, sier hun til Dagbladet.

«Usselt» Lørdag skrev hun et innlegg om saken på Facebook.

«SKORINGEN TAR SKO FRA FATTIGE BARN. Hvorfor kopiere Toms shoes design? Tom's shoes gir ett par sko til fattige barn for hvert par de selger» skrev hun, og mente det var både «ynkelig» og «usselt».

Til Dagbladet forteller Angelfoss at hun for noen år siden var til stede på en konferanse i Ålesund. Der fortalte mannen bak Toms Shoes, texaneren Blake Mycoskie, om suksessoppskriften: å gi bort like mange sko som selskapet selger, og likevel tjene penger, slik Aftenposten oppsummerte det.

- Dårlig unnskyldning Angelfoss fikk mange reaksjoner på Facebook-innlegget, fra folk som syntes det var både «Usmakelig» og «dårlig gjort» av Skoringen.

Marketingsjef Mille Schou i Skoringens kjedesenter, danske Shoe-Division, meldte seg også med et innlegg.

«(..) vi kan dessverre ikke garantere at det fremover ikke vil være modeller hos oss og konkurrensene våre som minner om hverandre», skrev Mille Schou tidligere i dag, uten å komme inn på om den omstridte skoen fortsatt skal selges i Skoringen-butikkene.

- Jeg synes det var en relativt dårlig unnskyldning, sier Angelfoss til Dagbladet.

Innrømmer likhet Da Dagbladet ringte Schou nå i ettermiddag, svarte hun slik på beskyldningene om at Shoe-Division/Skoringen «tar sko fra fattige barn», og andre sterke Facebook-meldinger:

- En av våre verdier er å være ordentlige, så vi blir veldig lei oss for dette.

Hun forklarer at Shoe-Division/Skoringen kjøper inn sko-kolleksjoner fra sine leverandører, som så selges videre.

- I dette tilfellet er det likhet med Toms shoes, sier Schou.

- Er du enig i at det nærmest er en tro kopi?

- Det er en likhet, det er jo det, sier Mille Schou.

Vurderer salgs-stopp Marketing-sjefen avviser likevel at Shoe-Division/Skoringen spekulerer i likheten med Toms Shoes for å selge flere sko.

- Vil dere fortsette å selge disse skoene?

- Vi vurderer det i øyeblikket, for å finne den beste løsningen. Dette er jo en sko som finnes hos mange av skokjedene i Norge og Danmark, så vi er ikke de eneste, sier Mille Schou til Dagbladet.

Hun sier at en beslutning vil bli fattet i neste uke.

ORIGINALEN: Her er den originale skoen fra Toms shoes. Foto: Faksimile fra Facebook
ORIGINALEN: Her er den originale skoen fra Toms shoes. Foto: Faksimile fra Facebook Vis mer