Disse slangene er betegnet som utryddet. Så dukket plutselig to av dem opp

Gjenoppdaget i Ningaloo vest i Australia ved en tilfeldighet.

IKKE UTRYDDET LIKEVEL:  Denne gule havslangen var antatt utryddet. Så kom en ansatt ved det australske parkvesenet over to stykker ved en tilfeldighet. Foto: Western Australia Department of Pask and Wildlife
IKKE UTRYDDET LIKEVEL: Denne gule havslangen var antatt utryddet. Så kom en ansatt ved det australske parkvesenet over to stykker ved en tilfeldighet. Foto: Western Australia Department of Pask and Wildlife Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden 1998, da denne sjeldne havslangen sist ble observert i Timorsjøen utafor Australia, har ikke den gule slangearten med det latinske navnet Aipysurus apraefrontalis blitt observert.

Siden har den vært antatt utryddet. Dette bildet rokker ved den antakelsen.

Ble observert tilfeldig Bildet, som er tatt av Australias parkvesen, viser to slanger i Ningaloo-revet på Australias vestkyst.

Beviset på slangens eksistens, ble tatt helt tilfeldig og ble så sendt videre til forskere. Bildet er ifølge australias miljøvernminister verifisert av James Cook-universitet, og skal vise to slanger som i opptakten til paring.

Kan være flere Nettopp det kan bety at de to slangene er en del av en avlende bestand, noe som får Australias miljømyndigheter til å håpe at det er flere av dem i Ningaloo-revet.

- Dette er et spennende funn fordi arten aldri har vært observert i Ningaloo-revet før, sier Australias miljøvernminister Albert Jacob i en pressemelding på departementets nettsider.

Tidligere var den altså bare blitt observert i Timorsjøen, heter det videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer