Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse slåss om makta

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slobodan Milosevic , president i Jugoslavia. Han var president i Serbia i to perioder, før han flyttet med tittelen og makta til det føderale presidentpalasset. Hans sosialistparti (SPS) støttes av Jugoslavias forente venstreparti (JUL), som styres av hans egen kone Mirjana Markovic. Milosevic er tiltalt ved FNs krigsforbryterdomstol. Han får 25- 35 prosent, ifølge meningsmålingene.

Vojislav Kostunica , kandidat for en samling av 18 opposisjonspartier. Han er formann i Serbias demokratiske parti (DSS). Kostunica er jurist og ekspert i forfatningsspørsmål, noe han også har gjort til hovedsak i valgkampen. Han regner seg som demokrat og antikommunist. Meningsmålingene gir ham fra 35 til over 45 prosent.

Vojislav Mihailovic , kandidat for Vuk Draskovics parti, bevegelsen for serbisk fornyelse (SPO). Han er ordfører i Beograd og er sønnesønn av Dragoljub Mihailovic, som ledet de kongetro tsjetnikenes motstand mot naziokkupasjonen. Mihailovic får ca. sju prosent, ifølge meningsmålingene.

Tomislav Nikolic , kandidat for Vojislav Seseljs ekstremistiske nasjonalistparti Serbias radikale parti (SRS). Han er i dag visestatsminister i republikken Serbia, der SRS regjerer sammen med Sosialistpartiet og JUL. Nikolic får inntil ti prosent. Hans velgere vil i en andre valgomgang stemme på Milosevic.