Regjeringen:

Disse slipper karantenehotell

Reisende fra flere land får fritak fra karantenehotell. Beskyttede og barn under 12 år kan også teste seg ut av karantene etter tre dager.

CORONA: Regjeringen holder pressekonferanse om coronasituasjonen. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi både merker og forstår at utålmodigheten er stor, innleder justisminister Monica Mæland fredagens pressekonferanse.

Hun minner om at regjeringen fortsatt fraråder reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige, og forteller at politiet som gjennomfører grensekontroll er under press. Regjeringen foreslår derfor at politiet bevilges midler til å ansette 100 nye medarbeidere.

Samtidig gjøres det endringer i covid-forskriften. Reisende fra flere land og regioner, blant andre Tyskland og Italia, slipper karantenehotell, og får dermed gjennomføre karantene i egne hjem. Hvilke land og regioner som omfattes finnes her, eller i faktaboksen under.

Det lempes samtidig på tiltakene på Svalbard, der hotellene får ta imot flere gjester.

Lettelser for beskyttede og barn

Helsedirektoratet anbefaler at de beskyttede og barn under 12 år kan forkorte innreisekarantene med test ut etter tre døgn. De anbefaler samtidig at det gjøres en ny vurdering om å fjerne innreisekarantenen for fullvaksinerte omkring 10. juni.

Man regnes som beskyttet dersom man er fullvaksinert, har fått første dose for mer enn tre uker siden, eller etter gjennomgått covid-19.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer