Tobakksfri snus

Disse snusboksene forsvinner fra butikkene

Den tobakksfrie snusen Epok All White Niktone har frist i dag på å fjerne produktene sine fra norske hyller.

NØTRALE BOKSER: Epok kan ikke selges uten tobakk i Norge, og må derfor tilsette tobakk og bruke et nøytralt utseende. Slik blir den nye boksen til Ice Cool Strong. Foto: British American Tobacco.
NØTRALE BOKSER: Epok kan ikke selges uten tobakk i Norge, og må derfor tilsette tobakk og bruke et nøytralt utseende. Slik blir den nye boksen til Ice Cool Strong. Foto: British American Tobacco. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en lang kamp med Helsedirektoratet for å beholde den tobakksfrie snusen på det norske markedet, kastet British American Tobacco til slutt inn håndkleet.

Det bekreftet tobakksgiganten overfor Dagbladet i går.

Fire varianter utgår

Fire snusvarianter i den populære Epok-serien utgår, og må dermed erstattes av produkter med tobakk.

Helt konkret er det Epok Ice Cool Strong, Mint, Lime Strong og Liquorice Strong som kommer til å forsvinne fra butikkhyllene.

Disse blir nå erstattet av snusprodukter som må inneholde tobakk for å kunne selges lovlig, og som også blir tvangsikledd de nøytrale snusboksene.

Ifølge British American Tobacco, kommer de til å dukke opp på det norske markedet ikledd nøytrale pakker, tilsatt tobakk, og under navnene Ice Blue Intense, Arctic Blue, Zest Green Intense og Purple Intense.

- Veldig misinformert

Fordi produktet ansees som et tobakkssurrogat er det nemlig underlagt tobakksskadeloven i Norge - og fordi det ikke inneholder tobakk, er det også ansett som et nytt nikotinprodukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer