Terrorangrepet i Berlin:

Disse sporene knytter Berlin-terroristen til angrepet

DNA, fingeravtrykk og 500 tips. 

BERLIN-TERROREN: Dagen etter at lastebilen kjørte inn i folkehavet på et julemarked i Berlin, la berlinerne ned blomster og tente lys ved åstedet for å minnes ofrene. Foto: Per Ervland / Dagbladet
BERLIN-TERROREN: Dagen etter at lastebilen kjørte inn i folkehavet på et julemarked i Berlin, la berlinerne ned blomster og tente lys ved åstedet for å minnes ofrene. Foto: Per Ervland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To dager etter terrorangrepet mot julemarkedet på Breitscheidplatz vest i Berlin, leter tysk politi etter én eller flere gjerningspersoner.

Det er fasit etter at tysk politi i går løslot den 23 år gamle pakistanske asylsøkeren som ble pågrepet for ugjerningen samme kveld som angrepet skjedde.

Asylsøkeren er nå kjent som Naved B. i Tyskland, men skal ikke ha hatt noen befatning med angrepet. IS har på sin side påtatt seg ansvaret.

Igjen sitter tysk politi uten en eller flere gjerningspersoner i varetekt, men de er ikke uten spor. I formiddag meldte Der Spiegel at politiet leter etter en mann med opprinnelse fra Tunisia. Han skal være født i 1992, ifølge politikilder.

Navnet hans skal være «Anis A», melder flere tyske medier, blant annet Bild.

DNA og fingeravtrykk

Politiet har sikret seg DNA-et til gjerningspersonen som førte lastebilen inn i folkemengden på Breitscheidplatz.

Er gjerningspersonen DNA knyttet til en identitet i en DNA-database, gjør det politiets jobb mye enklere. Hvorvidt tysk politi har fått treff i noen DNA-databaser, vites ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer