Hagen-saken

Disse sporene skal løse gåten

Politiet har sikret seg et massivt etterforskningsmateriale i løpet av de siste to åra. Det består av 3400 beslag.

BESLAG I BOLIGEN: Pappesker og papirposer med materiale er sikret fra Sloraveien 4, som av Kripos omtales som «Norges mest undersøkte åsted».Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BESLAG I BOLIGEN: Pappesker og papirposer med materiale er sikret fra Sloraveien 4, som av Kripos omtales som «Norges mest undersøkte åsted».Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 28. april går Tom Hagen (70) ut fra hjemmet sitt i Sloraveien 4, setter seg i bilen og kjører mot arbeidsplassen på Futurum næringspark.

I Nordahl Griegs vei, bare minutter hjemmefra, stopper turen.

Beredskapstroppen, også kalt Delta-styrken, pågriper milliardæren. Han blir siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen, som nå har vært nærmest sporløst forsvunnet i to år.

Samtidig tar politiet seg inn på arbeidsplassen hans og i boligen. Fulle pappesker og poser med materiale blir beslaglagt.

- Vi har et stort databeslag - 3400 beslag, vi har tatt 600 vitneavhør, har 6000 timer med videomateriale, og vi fortsetter å hente inn mer materiale, så vi har mye å jobbe med, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø til Dagbladet.

Politiet fastholder på hovedhypotesen om at Lørenskog-mysteriet er en drapssak med Tom Hagen som gjerningsmann. 70-åringen nekter straffskyld.

- Vi mener huset er åsted for en straffbar handling, og at den største sannsynligheten er at Anne-Elisabeth Hagen er drept, sier politiinspektøren.

At etterforskningen ble holdt hemmelig i ti uker, kan ha ført til at viktige vitneobservasjoner har gått tapt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer