Hagen-saken

Disse sporene skal løse gåten

Politiet har sikret seg et massivt etterforskningsmateriale i løpet av de siste to åra. Det består av 3400 beslag.

BESLAG I BOLIGEN: Pappesker og papirposer med materiale er sikret fra Sloraveien 4, som av Kripos omtales som «Norges mest undersøkte åsted».Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BESLAG I BOLIGEN: Pappesker og papirposer med materiale er sikret fra Sloraveien 4, som av Kripos omtales som «Norges mest undersøkte åsted».Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 28. april går Tom Hagen (70) ut fra hjemmet sitt i Sloraveien 4, setter seg i bilen og kjører mot arbeidsplassen på Futurum næringspark.

I Nordahl Griegs vei, bare minutter hjemmefra, stopper turen.

Beredskapstroppen, også kalt Delta-styrken, pågriper milliardæren. Han blir siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen, som nå har vært nærmest sporløst forsvunnet i to år.

Samtidig tar politiet seg inn på arbeidsplassen hans og i boligen. Fulle pappesker og poser med materiale blir beslaglagt.

- Vi har et stort databeslag - 3400 beslag, vi har tatt 600 vitneavhør, har 6000 timer med videomateriale, og vi fortsetter å hente inn mer materiale, så vi har mye å jobbe med, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø til Dagbladet.

Politiet fastholder på hovedhypotesen om at Lørenskog-mysteriet er en drapssak med Tom Hagen som gjerningsmann. 70-åringen nekter straffskyld.

- Vi mener huset er åsted for en straffbar handling, og at den største sannsynligheten er at Anne-Elisabeth Hagen er drept, sier politiinspektøren.

At etterforskningen ble holdt hemmelig i ti uker, kan ha ført til at viktige vitneobservasjoner har gått tapt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.