Disse står på hemmelig kinesisk liste

Ap-leder Jonas Gahr Støre, statsråd Guri Melby, PST-sjefen, og den påtroppende Equinor-sjefen - er blant de over 700 nordmennene som står oppført på lista til et kinesisk selskap som skal ha bindinger til landets sikkerhetstjenester.

KINESISK LISTE: Et kinesisk firma har laget en liste med informasjon om over 700 nordmenn, blant dem en rekke norske samfunnstopper, får Dagbladet opplyst. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne mandag avsløre at et kinesisk firma har kartlagt over 700 nordmenn, deriblant en rekke norske samfunnstopper.

Firmaet skal ha bindinger til Kinas sikkerhetstjenester, får Dagbladet opplyst.

Den offentlige tilgjengelige informasjonen er samlet sammen i en database, med flere enn to millioner oppføringer fra hele den vestlige verden. Dagbladet har fått tilgang på databasen hvor nordmenn er oppført.

Blant dem finner vi flere av Norges fremste politikere, en rekke samfunnstopper og kjente kriminelle, men også andre ukjente personer.

Ap-Jonas på lista

Blant politikerne på lista er Arbeiderpartiets leder og tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Det samme er Venstre-toppen og statsråden Guri Melby, Frp's tidligere parlamentariske leder Harald Tom Nesvik, stortingsrepresentanten Roy Steffensen, samt tidligere Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen.

Også Rita Ottervik, Arbeiderparti-ordføreren i Trondheim, tidligere LO-leder Gerd Kristiansen og utenriksdepartementets kommunikasjonssjef Trude Måseide er oppført på lista. Alle er orientert om Dagbladets omtale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer