TRUMP-FAN: - Alle har hørt dette før, sier Ben Carson om Donald Trumps videoskandale. Foto: REUTERS/Mike Blake/NTB Scanpix
TRUMP-FAN: - Alle har hørt dette før, sier Ben Carson om Donald Trumps videoskandale. Foto: REUTERS/Mike Blake/NTB ScanpixVis mer

Valget i USA og Trump

Disse støtter Trump: - Alle har hørt det før. Han har sagt unnskyld

Der flere republikanske toppolitikere har hoppet av lasset, står disse fortsatt bak presidentkandidaten etter skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den republikanske presidentkandidaten Donald J. Trump er i hardt vær før møtet med Clinton natt til mandag norsk tid.

Dette etter at hans samtale med TV-verten Billy Bush ble kjent verden rundt. Der sa han at rike og kjente amerikanske menn kan gjøre som de vil med kvinner.

- Klå henne i skrittet. Du kan gjøre hva som helst, uttalte Trump i videoen publisert av Washington Post fredag.

Dette utsagnet har fått følger, og tidligere i helga trakk flere sentrale republikanere sin støtte til Trump.

Likevel er det flere innflytelsesrike politikere som håper at forretningsmannen skal nå Det hvite hus.

Dette er ti av dem som ikke har trukket sin støtte til Donald Trump.

1. Mike Pence

KRITISERER TRUMP: Mike Pence står fortsatt bak Donald Trump, på tross av at han tar avstand til sistnevntes kommentarer rettet mot kvinner. Foto: Nick Thomas/The Blade via AP
KRITISERER TRUMP: Mike Pence står fortsatt bak Donald Trump, på tross av at han tar avstand til sistnevntes kommentarer rettet mot kvinner. Foto: Nick Thomas/The Blade via AP Vis mer

Trumps visepresidentkandidat sa lørdag at:

- Som ektemann og far ble jeg krenket av ordene og handlingene Donald Trump gjorde uttrykk for i den elleve år gamle videoen som ble sluppet i går.

Likevel har han ikke trukket sin støtte til sin politiske partner. Pence uttalte også at han var takknemlig for at Trump hadde beklaget seg overfor folket:

- Jeg er takknemlig for at han har gjort det klart at han angrer. Vi ber for hans familie, og ser fram til muligheten han har i morgen til å vise nasjonen hva han har i hjertet, sier Pence ifølge CNN, og peker fram mot debatten natt til mandag.

2. Tidligere Trump-rival Carson

«LA OSS VÆRE REALISTISKE»: Trump holder en unnskyldnings-tale etter at et 11 år gammelt lydklipp ble sluppet ut til offentligheten. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ben Carson var en av Trumps konkurrenter under primærvalget, men har vært tydelig i sin støtte til republikaneren.

Det er han også nå, ifølge hans rådgiver Armstrong Williams.

Dette fordi den kjente hjernekirurgen ser på en hendelse som skjedde for 11 år siden som lite aktuelt for årets valgkamp.

- Alle har hørt dette før. Han har sagt unnskyld. Doktor Carson aksepterer beklagelsen, og han stiller seg bak Trump, sier William, ifølge Business Insider.

3. Republikanernes innpisker i kongressen

Steve Scalise har tidligere sagt «Donald Trump har de visjonene som USA trenger».

Innpiskeren for republikanerne i Kongressen omtaler ikke presidentkandidaten i like rosende ordelag nå. Likevel har han ikke trukket sin støtte til eiendomsmagnaten.

- Kvinner fortjener å bli behandlet med suksess. Trump bør be om unnskyldning, sier Steve Scalise ifølge CNN.

INNPISKER: Steven Scalise er republikanernes innpisker i Kongressen. Han har tidligere vært klar i sin støtte til Trump. Foto: EPA/SHAWN THEW/ NTB Scanpix
INNPISKER: Steven Scalise er republikanernes innpisker i Kongressen. Han har tidligere vært klar i sin støtte til Trump. Foto: EPA/SHAWN THEW/ NTB Scanpix Vis mer

4. Majoritetslederen i Kongressen

Kevin McCarthy er leder for den republikanske majoriteten i Kongressen og uttalte seg i lignende ordelag som Scalise.

- Det er ikke plass til denne språkbruken i det amerikanske samfunnet. Han må gi en klar og tydelig unnskyldning, krevde McCarthy foran debatten i natt.

Politikeren har foreløpig ikke trukket sin støtte til Trumps presidentkampanje, ifølge CNN.

5. Tidligere speaker John Boehner

SENDER SMS-ER MED TRUMP: John Boehner har ikke tatt avstand fra Trump, ifølge The Atlantic. Lauren Victoria Burke/AP Photo/NTB Scanpix
SENDER SMS-ER MED TRUMP: John Boehner har ikke tatt avstand fra Trump, ifølge The Atlantic. Lauren Victoria Burke/AP Photo/NTB Scanpix Vis mer

Ifølge The Atlantic har forhenværende John Boehner speaker i kongressen unnlatt å ta avstand fra Trump.

Ved universitetet i Stanford fortalte Boehner i april at han og presidentkandidaten ofte tekstet med hverandre, samtidig som han understreket at han kom til å stå bak Trump mot demokratenes kandidat.

6. Tidligere New York-borgermester Giuliani

- De støttet han jo ikke i utgangspunktet, sier tidligere New York-borgermester Rudy Giuliani til CNN lørdag.

Han er en av Trumps nærmeste rådgivere, og mener at kritikk fra folk som John McCain og Condoleezza Rice ikke er noe nytt.

Dette på tross av at disse støttet Trumps kamp for å bli president fram til helga.

- Når du ser på hvem som har sluttet å støtte ham, så er dette folk som har vært i mot ham tidligere. Dette er de som er på innsiden av partiet mot de som er på utsiden, mente Giuliani ifølge CNN.

7. Liberalisten Paul

Den kjente liberalisten Rand Paul har tidligere uttalt at han frykter hva Hillary Clinton vil bety for arbeidsplassene til sine landsmenn.

Derfor slo Paul fast at han støtter hvilken som helst republikansk kandidat som stiller mot henne, ifølge Politico.

Han har ikke trukket denne støtten, ifølge CNN. Da han ble spurt om dette i helga valgte han å ikke svare, skriver kanalen.

HAR IKKE KOMMENTERT: Rand Paul har unnlatt å kommentere sin støtte til Donald Trump. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix
HAR IKKE KOMMENTERT: Rand Paul har unnlatt å kommentere sin støtte til Donald Trump. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix Vis mer

8. Guvernørkandidat Gianforte

Der hans rival, guvernør Steve Bullock (Demokratene), sa at Trumps kommentarer hadde vært langt over grensa om han gikk for en jobb som hundefanger, så var Greg Gianforte noe mer reservert i sin kritikk.

Der han sa at Trumps kommentarer var støtende, så understreket Gianforte at han ville støtte Trump for å hindre en Hillary Clinton-seier, ifølge Washington Times.

9. Iowa-senator Ernst

- Frekt og fornærmende. Det finnes ingen unnskyldning, skrev Joni Ernst på Twitter lørdag.

Likevel har ikke senatoren fra Iowa trukket sin støtte til Trump.

Ifølge New York Times var Ernst en av de presidentkandidaten vurderte som sin mulige visepresident før han falt ned på Mike Pence.

- Jeg hadde en god samtale med Donald Trump i dag, og vi diskuterte hva jeg til daglig hører fra de som bor i vår delstat. Vi snakket også om hvordan vi kan få landet på rett kjøl i tiden framover, skrev Joni Ernst i en pressemelding etter et møte med politikeren i juli.

10. Tidligere presidentkandidat Dole

Bob Dole stilte som presidentkandidat i 1996 og har også vært majoritetsleder for republikanerne i Senatet.

Han uttalte den 6. mai at han støttet Trump som presidentkandidat, en innstilling han ikke har endret siden den gang, ifølge The Atlantic.