Skyhøyt sykefravær i eldreomsorgen

Disse sykehjemmene har mest sykefravær

Noen sykehjem i Oslo har tre ganger så høyt sykefravær som andre. Dårlig grunnbemanning gir høyt fravær, mener Fagforbundet.

TOMT I GANGENE: Det kan være vanskelig å få hjelp når man trenger det. Sykefraværet på sykehjem er høyt, og varierer kraftig mellom sykehjem i Oslo. Det er ikke alltid sykehjem greier å fylle det tomme vaktene. Illustrasjonsfoto: THOMAS RASMUS SKAUG / Dagbladet.
TOMT I GANGENE: Det kan være vanskelig å få hjelp når man trenger det. Sykefraværet på sykehjem er høyt, og varierer kraftig mellom sykehjem i Oslo. Det er ikke alltid sykehjem greier å fylle det tomme vaktene. Illustrasjonsfoto: THOMAS RASMUS SKAUG / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet har kartlagt sykefraværet på sykehjemmene i Oslo for første halvår i 2018. Forskjellene fra sykehjem til sykehjem innenfor samme kommune er oppsiktsvekkende store . Det viser tallene Dagbladet har innhentet fra sykehjemmene selv.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) var det gjennomsnittlige sykefraværet i Norge i første halvår av 2018 på oppunder 6 prosent. Kvinner har vesentlig høyere sykefravær enn menn, og helse- og sosialtjenesten topper bransjestatistikken med et sykefravær på drøyt 10 prosent.

Sykehjemmene og helsehusene i Oslo kommer i snitt bedre ut enn landsgjennomsnittet for bransjen. Men forskjellene er altså store:

Madserudhjemmet melder om et sykefravær nede i imponerende 3,7 prosent. Samtidig er sykefraværet på over 11 prosent ved fire av byens sykehjem: Uranienborghjemmet, Ryen helsehus, Ellingsrudhjemmet og Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter.

Det offentlig drevne Madserudhjemmet kommer også godt ut med bemanning på dagtid i Dagbladets oversikt antall beboere pr pleier på vakt. De fire «verstingene» på sykefravær ligger i midtsjiktet for bemanning på dagtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer