47 TENNER: Funnet av 47 tenner i en hule i Hunan-provinsen i Kina kan bevise at menneskene utvandret fra Afrika tidligere enn man har trodd til nå.  Foto:  S. Xing and X-J. Wu / NATURE /AFP
47 TENNER: Funnet av 47 tenner i en hule i Hunan-provinsen i Kina kan bevise at menneskene utvandret fra Afrika tidligere enn man har trodd til nå. Foto: S. Xing and X-J. Wu / NATURE /AFP Vis mer

Disse tennene kan endre vår historie

Plasserer menneskene i Asia 20 000 år tidligere en antatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere har man trodd at menneskene utvandret fra Afrika for 60 000 år siden.

Men noen forskere mener nå at funnet av 47 tenner i en hule i Hunan-provinsen i Kina, som motbeviser dette.

De har anslått at tennene er minst 80 000 år gamle. Samtidig mener de at tennene stammer fra det moderne mennesket.

- Tilhører vår art Forsker Maria Martinon-Torres fra University College London (UCL) sier til BBC at det er opplagte bevis for at tennene tilhører vår egen art.

- Det var tydelig at disse tennene stammet fra det moderne mennesket. Det var alderen på dem som overrasket oss, sier hun til BBC.

Forskerne sier det er mulig at tennene kan være så mye som 125 000 år gamle.

- Flere migrasjonsbølger Det er antatt at det moderne mennesket var på vandring fra Afrikas Horn og krysset Rødehavet ved Bab el-Mandeb-stredet til Den arabiske halvøy på en tid da vannstanden var lav. Derfra tok de veien videre til Asia og Europa.

Menneskets historie er med dette slett ikke kartlagt, påpeker Martinon-Torres, og åpner for en teori om at det kan ha vært flere migrasjonsbølger fra Afrika.

Dyrefossiler funnet på samme sted kan også tidfestes og styrker forskernes bevismateriale, ifølge BBCs artikkel.

Det foreligger fra før en rekke bevis, både genetiske og fra arkeologien, som forskerne har brukt til å slå fast at menneskeheten utvandret fra Afrika for 60 000 år siden skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer