Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse tjener mest i Norge

Bare sju kvinner på topp 50-lista.

BLANT INNTEKTSVINNERNE: Krafttrader Einar Aas (44), forretningskvinne Anette Sofie Olsen (59), forretningsmann Christen Sveaas (59) og kaffekonge og forretningsmann Hermann Friele (72). Foto: NTB scanpix og Agder energi
BLANT INNTEKTSVINNERNE: Krafttrader Einar Aas (44), forretningskvinne Anette Sofie Olsen (59), forretningsmann Christen Sveaas (59) og kaffekonge og forretningsmann Hermann Friele (72). Foto: NTB scanpix og Agder energi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt slipper Skatteetaten de såkalte skattelistene.

Ifølge de oppdaterte listene over skatteytere for inntektsåret 2014, troner denne gang som i fjor, kraftmilliardær Einar Aas fra Grimstad på toppen. han står oppført med 501 907 517 kroner i inntekt.

Ser man på kjønnsfordelinga er menn godt overrepresentert. Bare sju kvinner er på lista over de 50 personene i Norge som tjener mest, ifølge skattelistene. Det én kvinne mer enn på topp 50-inntekt for 2013. Første kvinne på lista er Anette Sofie Olsen på en 15. plass med 53 053 731 kroner i inntekt for 2014, ifølge skattelistene. Forretningskvinnen er eneeier i selskapet Fred Olsen & co som driver godstransport til sjøs. Selskapet er oppført med driftsinntekter på langt over 138 millioner kroner i fjor.

Sammenligner man inntektstallene med fjoråret er det flere endringer. Inne på lista er brødrene Roger og Kristian Adolfsen, eiere av asylmottak-firmaet Hero Norge. De står oppført med henholdsvis 51,9 og 37 millioner kroner i inntekt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Forretningsmann Christen Sveaas ser ut til å ha hatt et godt fjorår. Ifølge skattelistene tjente han nest mest i landet i fjor med 255 221 973 kroner. Det er samtidig nesten bare halvparten så mye som nummer en på lista, Einar Aas.

Kaffekongen Hermann Friele og tidligere Bergen-ordfører ser også ut til å ha gjort det solid i 2014. Han figurerte ikke på 2013-lista over de med mest inntekt, men inntar en solid 19. plass i år.

Slik søker du i skattelistene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!