General Motors-sjef Richard Wagoner, Chrysler-sjef Robert Nardelli og Ford-sjef Alan Mulally venter på å forklare seg i en senatshøring. Detroits tre store frykter de vil gå konkurs dersom de ikke får hjelp av Kongressen. Foto: AFP PHOTO/TIM SLOAN/SCANPIX
General Motors-sjef Richard Wagoner, Chrysler-sjef Robert Nardelli og Ford-sjef Alan Mulally venter på å forklare seg i en senatshøring. Detroits tre store frykter de vil gå konkurs dersom de ikke får hjelp av Kongressen. Foto: AFP PHOTO/TIM SLOAN/SCANPIXVis mer

Disse toppsjefene får nå 1 dollar i årslønn

Sjefene i GM, Chrysler og Ford droppet privatjeten og kjørte hybridbil til Washington for å tigge om penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): De ber på sine knær nå, toppsjefene i General Motors, Ford og Chryslers.

I går dro de på tiggerferd til de folkevalgte i Washington - i hver sine hybridbiler.

Tidligere har sjefene for USAs bilgiganter fått hard medfart for at de ankommer Washington i privatfly og limousin når de skal be om skattebetalernes penger.

Denne uka ber de om ytterligere milliarder i livreddene hjelp, langt mer enn det opprinnelige kravet på 25 milliarder dollar.

Derfor var det kanskje på sin plass at de tok fatt på den ni timer lange kjøreturen fra Detroit til Washington i en Chevrolet Malibu hybrid, en Ford Escape hybrid og en Chrysler SUV hybridbil.

Verste på kvart århundre
Det desperate ropet om penger fra Kongressen kommer samtidig med at bilindustrien har opplevd det verste bilsalget på over et kvart århundre, skriver The New York Times.

- Det finnes ingen plan B, sier en nesten slagen Fritz Henderson, en av toppsjefene i General Motors.

GM, verdens største bilgigant målt i antall produserte biler og et ikon for amerikansk industri, trenger 4 milliarder dollar innen utgangen av året for å overleve. I løpet av det neste året er bilkonsernet avhengig av 18 milliarder dollar i statlige lån.

Chrysler sier de trenger 7 milliarder dollar ved årsskiftet. Mens Ford, som er bedre økonomisk stilt enn de to andre, ber Kongressen om å sette av 13 milliarder dollar til selskapet, dersom finanskrisen skulle bli enda verre, skriver The Washington Post.

1 dollar i årslønn
Nå som Detroits tre store kjemper for livet, drar toppsjefene og styremedlemmene sin del av lasset.

Foruten hybridbilkjøreturen til Washigton, som de sier sparte selskapene for 15 000 dollar, skal både Fords Alan R. Mulally, Chryslers Robert L. Nardelli, samt styremedlemmene i GM redusere årslønna til én, fattig dollar.

I fjor tjente Richard Wagoner i GM og Mulally i Ford til sammen over 273 millioner kroner i fjor. Chrysler oppgir ikke Nardellis lønn, men det er rimelig å anta at den er i samme størrelsesorden.

Både Ford og GM sier de også vil selge unna selskapenes privatfly.

De tre store, ofte beskyldt for å ha vært hovmodige og lite konkurransedyktige, slår nå an en mer ydmyk tone.

- Selskapet har gjort feil, innrømmer GM, og lover å «skape et nytt General Motors».

Det skal de gjøre ved å selge bilmerkene Hummer og Saab, slanke Pontiac og gjøre det til en nisjebil, og tillegg se på mulighetene for enten å selge, legge ned eller inkorporere Saturn.

Sistnevnte var i utgangspunktet ment å være GMs motsvar på de mindre, mer drivstoffeffektive, japanske bilmerkene, som har bidratt til de tre stores synkende salgstall.

GM foreslår også i sin spareplan å kutte i arbeidsstokken med flere titusener og redusere antallet fabrikker i USA fra 47 til 36.

- Konkurs ikke et alternativ
Initiativene til innsparing er mer enn nødvendig for at Kongressen skal gi bilindustrien den hjelpen de ber om.

Da kravet på 25 milliarder dollar ble diskutert for noen uker tilbake var republikanerne fortsatt avventende. De ville gjerne se virkningen av den tilskuddsordningen bilindustrien fikk i september for å lage mer miljøvennlige biler.

Demokratenes flertallsleder, Nancy Pelosi, sa i går at Kongressen ikke vil innvilge en krisepakke med mindre bilgigantene presenterer «en ny forretningsmodell, en ny forretningsplan, som er verdt skattebetalernes penger».

Men hun gjentok også som tidligere at bilindustrien er for stor til at de kan la den gå dukken.

- Konkurs er ikke et alternativ, sa Pelosi.

De verste skrekkscenarioene går ut på at 2,5 til 3 millioner arbeidsplasser kan gå tapt dersom GM skulle dra med seg Ford og Chrysler i dragsuget.

Ifølge flertallsleder, Harry Reid, vil Senatet tre sammen igjen tidlig neste uke med sikte på å stemme over bil-krisepakken ved utgangen av uka.