Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse tre styrer hemmelig fond

Dagbladet kan i dag avsløre hvordan World Games-toppenes hemmelige fond - som skal være på 100 millioner - blir styrt av tre personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre norske WGI-topper styrer hysj-fondet, som har sugd inn fem prosent av pengene til medlemmene i World Games hver gang de har realisert en gevinst.

Tor Anders Petterøe, Steinar Amundsen og Mads Østvang styrer millionpengebingen i WGI. Denne uka har de hånflirt av truslene om søksmål fra fortvilte pyramidemedlemmer.

-  Vi jobber ikke i selskapet, er beskjeden fra de tre.

Ukjent forvalter

Men Dagbladet kan avsløre at de tre «verdenslederne i pyramiden» har en langt mer formell rolle enn de liker å innrømme.

De jobber som medlemmenes egne «finansministrer».

De hevder at dette har blitt satt inn på et eget «bankgarantifond». På et møte i Singapore i fjor, gikk Tor Anders Petterøe, Steinar Amundsen og Mads Østvang inn i styringsgruppa til dette fondet.

Ifølge tidligere visepresident i WGI, Sharon Doodeward, skal fondet nå være på over 100 millioner kroner.

Den offisielle versjonen har vært at disse pengene skulle være medlemmenes sikkerhet, dersom WGI ikke lenger kunne gjøre opp for seg.

Formuen skulle forvaltes av Boston Capital Group, som WGI hevder er et anerkjent internasjonalt finanskonsern. Men ingen finansanalytikere Dagbladet har snakket med, har hørt om selskapet. Skatteetaten måtte gi opp da de skulle prøve å finne Boston Capital Group.

Steinar Amundsen er en av pyramidetoppene som skal kontrollere hvordan pengene forvaltes.

-  Kan du gi oss en adresse eller et telefonnummer til Boston Capital Group?

-  Nei, jeg kjenner ikke adressen.

-  Hvor er pengene investert?

-  Det vil jeg ikke kommentere.

-  Ifølge din kollega Tor Anders Petterøe er Boston Capital Group et stort finanskonsern. Stemmer det?

-  Ja, det har Petterøe helt rett i.

-  Hvorfor finner ikke skatteetaten det da?

-  Det har jeg ingen kommentar til.

Har ikke oversikt

Tor Anders Petterøe bekrefter at han sitter i forvaltningsrådet, og at han skal være med og bestemme hva midlene skal brukes til. Likevel kreves det ikke signatur fra verken han eller de andre medlemmene for å ta pengene ut fra fondet.

-  Hvor stort er fondet?

-  Det vet jeg ikke.

-  Du har truffet flere som jobber i Boston Capital Group. Hva heter de, og hvor har de kontor?

-  Jeg husker ikke noen navn nå, det var så mange navn. Tror det sto noen navn i et av våre nyhetsbrev, men jeg har det ikke her nå. Kontoret ligger vel i Singapore, sier Petterøe.

Medlemmer Dagbladet har snakket med, hevder på sin side at de er vist til siden www.bostoncapitalgroup.com for informasjon om selskapet som forvalter pengene deres. Det drives av amerikaneren John Renzullo, som er en «hard lender» i USA, altså et selskap som låner ut til kunder som normalt ikke ville fått kreditt.

Mads Østvang, som er den tredje av WGI-ernes «finansministrer», sier på telefon fra Spania at han ikke har noe mer å snakke med Dagbladet om, etter avsløringen om at han mottok uføretrygd samtidig som han fikk millionutbetalinger fra World Games systemet.

Tapt for alltid?

Flere medlemmer frykter at pengene deres er tapt for alltid.

-  Har dere tatt pengene selv?

-  På ingen måte, svarer Steinar Amundsen.

-  Hva skjer med pengene nå?

-  Vi hadde et møte for en stund siden og da ble det bestemt at fondet skal føres tilbake til medlemmene. Det er ikke bestemt eller sagt noe om når det skal skje. Det skjer nok snart, sier Tor Anders Petterøe.

FINANSMINISTER: Steinar Amundsen, WGI-topp.
FINANSMINISTER: Tor Anders Petterøe, WGI-topp.
FINANSMINISTER: Mads Østvang, WGI-topp.