Disse tre tjener 498 millioner på Fast-salget

Togrøverne stikker av med storpotten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble det kjent at Microsoft har kommet med et bud på det norske søkeselskapet Fast Search and Transfer.

Den amerikanske programvaregiganten er villig til å betale 19 kroner aksjen. Det verdsetter Fast til 6,6 milliarder kroner.

Store verdier

Selskapets ledelse, styreleder Thomas Fussel, styremedlem Robert Keith og administrerende direktør John M. Lervik, tjener godt på oppkjøpet, ifølge E24.no.

Fussel har drøye 10,8 millioner i aksjer i selskapet. Keith har i underkant av 11,7 millioner aksjer.

Microsofts bud verdsetter de to britenes aksjer til 428 millioner kroner. Det er ikke kjent hvor mye de to i sin tid betalte for sine aksjeposter.

Administrerende direktør Lervik, som har langt på vei bygget opp selskapet, sitter nå med 3,7 millioner aksjer til en verdi av 70,1 millioner kroner.

Sirkus Opticom

Disse tre tjener 498 millioner på Fast-salget

Fussel og Keith fikk i 2006 kallenavnet «togrøverne», etter å ha rykket uklare med Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen om kontrollen i Opticom.

Britene ble i desember 2005 kastet ut av Opticoms styre.

I begynnelsen av januar 2006 kom de sterkt tilbake med aksjeflertallet i ryggen.

På det legendariske styremøtet, raskt døpt om til Sirkus Opticom, forsøkte togrøverne å hindre offentliggjøringen av en granskningsrapport om deres disposisjoner i selskapet.

MAKTKAMP: Robert Keith og Petter Stordalen utkjempet en hard kamp i 2006 om kontrollen av selskapet IT-selskapet Opticom. Foto: KRISTIN SVORTE
MAKTKAMP: Robert Keith og Petter Stordalen utkjempet en hard kamp i 2006 om kontrollen av selskapet IT-selskapet Opticom. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer
TOGRØVERNE: De to britiske investorene Thomas Fussel og Robert Keith fikk raskt tilnavnet «togrøverne» for sin framgangsmåte under Opticom-kuppet. De svarte med å kalle Stordalen og Spetalen-koalisjonen for «pirater».
VERDSATT TIL 70,1 MILLIONER: Administrerende direktør i Fast, John M. Lervik, tjener godt på sin aksjepost i selskapet.