Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse twitter-bildene sjokkerer verden

ISIL har publisert bilder av henrettelser av irakiske soldater på Twitter.

SJOKKERENDE BILDER: Det siste døgnet har terrorgruppen Den islamske staten Irak og Levanten (ISIL) publisert bilder av henrettelser av soldater på det som skal være deres Twitter-konto.Ansiktene er anonymisert av Dagbladet.
SJOKKERENDE BILDER: Det siste døgnet har terrorgruppen Den islamske staten Irak og Levanten (ISIL) publisert bilder av henrettelser av soldater på det som skal være deres Twitter-konto.Ansiktene er anonymisert av Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det siste døgnet har terrorgruppen Den islamske staten Irak og Levanten (ISIL) publisert bilder av henrettelser av soldater på det som skal være deres twitter-konto.

Bildene viser tjuetalls sjiamuslimske soldater som blir kjørt bort i lastebiler, før de blir tvunget til å legge seg ned på bakken med hendene bundet på ryggen. Deretter henretter islamistene soldatene.

- Tror bildene er ekte -Jeg tror bildene er ekte, sier terrorforsker, Thomas Hegghammer, ved Forsvarets Forskningsinstitutt til Dagbladet. Han mener det ikke er noen grunn til at man ville forfalsket bildene. Han tror den sekteriske konflikten mellom sjia- og sunnimuslimer vil øke.

- Dette vil bli blodig, sier Hegghammer.

Flere medier mener bildene er ekte, og blant annet den australske avisa The Sydney Morning Herald, skriver at ISIL nå melder at de har henrettet 1700 sjiamuslimske soldater. Ingen uavhengige parter har kunnet bekrefte dette, men FN har tidligere meldt at de frykter det verste.

FN gransker ISIL FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay, sier hun fryktet «drap av alle slag», skriver The Independent. Hun sier de nå gransker meldinger om drap av irakiske soldater og sivile i den irakiske byen Mosul, som tidligere denne uka ble tatt over av ISIL.

«Vi vil spesielt granske ISILs opptreden, siden det har vært veldokumenterte tilfeller av grove krigsforbrytelser i Syria», sier Pillay.

Hummanitær katastrofe Dagbladet skrev tidligere i dag at mange nå frykter en hummanitær krise i Irak.

BUNDET: Bildene viser tjuetalls sjiamuslimske soldater som blir kjørt bort i lastebiler, før de blir tvunget til å legge seg ned på bakken med hendene bundet på ryggen.
BUNDET: Bildene viser tjuetalls sjiamuslimske soldater som blir kjørt bort i lastebiler, før de blir tvunget til å legge seg ned på bakken med hendene bundet på ryggen. Vis mer

«Dette er en humanitær krise. Ikke bare har hundrevis av mennesker blitt drept de siste ukene og månedene, men mer enn 500 000 mennesker har flyktet fra Mosul og andre byer nord i landet», sa Australias utenriksminister Julie Bishop i dag.

Disse flyktningene kommer i tillegg til over 225 000 flyktninger fra Syria, og mer enn 300 000 interne flyktninger fra tidligere konflikter. Dette betyr at det totale antallet flyktninger i Irak nå utgjør mer enn én million.

- TROR DE ER EKTE: -Jeg tror bildene er ekte, sier terrorforsker, Thomas Hegghammer, ved Forsvarets Forskningsinstitutt til Dagbladet.
- TROR DE ER EKTE: -Jeg tror bildene er ekte, sier terrorforsker, Thomas Hegghammer, ved Forsvarets Forskningsinstitutt til Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media