I EN PAPPESKE: Hundene ble funnet i en pappeske i en container på Mortensrud. Video: Oslo Politidistrikt Vis mer

Disse valpene var satt ut for å dø. Ble reddet av politiet

Nå har de fått nye hjem.

(Dagbladet): I midten av forrige uke ble en patrulje sendt til en container ved Mortensrud øst i Oslo. Noen hadde funnet en pappeske med tre hundevalper.

Politiet mener de åpenbart var plassert der for å «bli kvitt dem». Ute var det minus 11 grader, og hundene var veldig kalde.

Skulle bli overlatt til kennel

Da politiet kom til stedet, ble hundene tatt inn i varmen i politibilen. Politibetjentene sørget for å sikre åstedet, og Falck kom og overtok hundene. De hadde bare litt mat og en pute og ligge på. Planen var at de skulle bli sendt til en kennel.

Det var ikke godt nok for patruljeavsnitt 2, ved enhet øst. Istedet for å overlate dem til kennelen, tok politibetjentene saken i egne hender.

Søsteren og en venninne til en av de ansatte tok to av hundene, og famlien til en annen ved avsnittet tok den tredje. Den ene hunden blir passet på av flere av de ansatte ved avsnittet, fram til ny eier overtar på julaften.

Får nytt hjem

Hundene har fått navnene Cocos, Simba og Rambo.

Politiet, som la ut saken på Facebook-siden sin, gjengir et sitat fra en av politibetjentene som var med på redningsaksjonen.

- Hele enhet øst har vist et stort engasjement i saken, og det har vært lett å få plassert de herreløse hundene. Det viktigste er at hundene får et nytt hjem hos mennesker som vil ha dem for deres egen skyld.

I kommentarfeltet får politiet mye ros. « Fine, fine politifolk», skriver en. « Blir helt fuktig i øya her 😢 så godt å lese om noe som ender bra», skriver en annen.