Disse vil bli sentralbanksjef

Blant de ti søkerne til stillingen som sentralbanksjef etter Kjell Storvik er visesentralbanksjef Jarle Bergo, Kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo og finansråd Sven Gjerdrem. Tidligere sentralbanksjef Torstein Moland har ikke søkt på jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 13. juli i år oppfordret Dagbladets redaktør Harald Stanghelle den tidligere sentralbanksjefen Torstein Moland om å søke. Men mannen, som for snart tre år siden gikk av som sentralbanksjef, har altså ikke søkt stillingen denne gangen.

Seks år

Sentralbanksjefen blir utnevnt av Kongen i statsråd for en periode på seks år, men det er usikkert når utnevnelsen kan skje. Årsaken er at den ene søkeren, Sven Gjerdrem, er finansråd i Finansdepartementet, noe som gjør at embedsverket i departementet ikke kan forberede saken for finansministeren.

  - I løpet av kort tid vil vi avgjøre hvem som skal foreberede saken administrativt. Foreløpig er det ikke avklart, og derfor vet vi heller ikke når saken kan legges fram i statsråd, sier Janne Wongraven i informasjonsavdelingen i Finansdepartementet til NTB.

  Den nye sentralbanksjefen tiltrer 1. januar 1999.

  De øvrige søkerne er: sjeføkonom Stein Reegård (47), Oslo, direktør Sverre T. Evensen (53), Oslo, lærervikar Kristian Slettene (21), Porsgrunn, student Cecilie Catharina Drøpping (21), Bergen, siviløkonom Trond Egil Åknes (28), Kristiansund, jurist Georg Barth (45), Moss og sekretær Morten Tønnesen (22), Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer