Disse vil bli sentralbanksjef

Blant de ti søkerne til stillingen som sentralbanksjef etter Kjell Storvik er visesentralbanksjef Jarle Bergo, Kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo og finansråd Sven Gjerdrem. Tidligere sentralbanksjef Torstein Moland har ikke søkt på jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 13. juli i år oppfordret Dagbladets redaktør Harald Stanghelle den tidligere sentralbanksjefen Torstein Moland om å søke. Men mannen, som for snart tre år siden gikk av som sentralbanksjef, har altså ikke søkt stillingen denne gangen.

Seks år

Sentralbanksjefen blir utnevnt av Kongen i statsråd for en periode på seks år, men det er usikkert når utnevnelsen kan skje. Årsaken er at den ene søkeren, Sven Gjerdrem, er finansråd i Finansdepartementet, noe som gjør at embedsverket i departementet ikke kan forberede saken for finansministeren.

  - I løpet av kort tid vil vi avgjøre hvem som skal foreberede saken administrativt. Foreløpig er det ikke avklart, og derfor vet vi heller ikke når saken kan legges fram i statsråd, sier Janne Wongraven i informasjonsavdelingen i Finansdepartementet til NTB.

  Den nye sentralbanksjefen tiltrer 1. januar 1999.

  De øvrige søkerne er: sjeføkonom Stein Reegård (47), Oslo, direktør Sverre T. Evensen (53), Oslo, lærervikar Kristian Slettene (21), Porsgrunn, student Cecilie Catharina Drøpping (21), Bergen, siviløkonom Trond Egil Åknes (28), Kristiansund, jurist Georg Barth (45), Moss og sekretær Morten Tønnesen (22), Oslo.

 Her kan du lese Harald Stanghelles kommentar 13. juli i år.

(Dagbladet :på nettet)