- Distriktene krever for mye

Frp-leder Carl I. Hagen er kritisk til at folk i enkelte distrikt krever for mye midler av staten. Finnmarkinger får gjennomgå igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 11 år siden kalte Hagen finnmarkingene for sytete, og ved inngangen til 2003 opprettholder han noe av kritikken mot distriktene.

- Det er nok en større grad der at løsningen er å kreve noe av det offentlige. Og den holdningen tror jeg vi bør endre overalt hvor den er, sier Carl I. Hagen i et nyttårsintervju med NRK.

Han mener at det er stor kulturforskjell fra landsdel til landsdel.

- Det er et faktum at overføringene til en del distriktskommuner og også kommuner i Nord-Norge er slik at de har langt bedre råd pr. innbygger enn flere Akershus-kommuner og flere Vestfold-kommuner som ikke får den hjelpen, sier Hagen.

Han påpeker også at en del distriktskommuner har hatt råd til å bygge ut en god eldreomsorg, og har bygget fine rådhus og kulturhus som man ikke har hatt råd til andre steder i landet. Hagen mener alle har rett og plikt til å bruke den arbeidsevnen de har.

- Det skal ikke være for lett å få midler uten å gjøre noe selv, sier Frp-lederen.

(NTB)

GJENTAR KRITIKKEN: For 11 år siden fikk folk i Finnmark vite hva Hagen mente om de store subsidiene til landsdelen. Nå gjentar han budskapet.