Distriktene ofres på bensinbålet

De store oljeselskapene ofrer distriktene og skrur opp bensinprisen for å beholde retten til å drive bensinkrig i tett befolkede områder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er særlig på Vestlandet og i Nord-Norge at forbrukerne vil merke at bensinen blir dyrere fra 1. juli.

I dag får oljeselskapene transportstøtte av staten. Selskapene dekker selv sju øre per liter av utgiftene med bensintransport fra depot til bensinstasjon, og staten dekker resten. Nå vil selskapene si fra seg denne støtten.

Årsaken er at Konkurransetilsynet nekter oljeselskapene å gi rabatter på bensin til enkelte stasjoner. Dette er et viktig virkemiddel for bensinstasjonen for å henge med i lokale priskriger mellom oljeselskapene.

Konkurransetilsynet mener at dersom det skal gis rabatt til én stasjon, da må alle stasjonene selskapet driver i Norge få samme rabatt.

Skrur opp prisen

Det ville bensingigantene tape penger på. Derfor takker de nå nei til transportstøtte for å kunne fortsette priskrigen. Da skrus prisene opp der det er dyrt å transportere bensinen - i grisgrendte strøk.

- En prisøkning vil etter all sannsynlighet bli resultatet i distriktene. Noen steder koster det oss så mye som 50 øre literen å frakte bensinen ut til stasjonen, og dersom prisene ikke justeres opp, vil vi tape penger, sier pressetalsmann Per Wangen i Statoil i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer