Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Distriktene rammes av budsjettkutt

I dag legger regjeringen fram forslag til endringer av statsbudsjettet 2002. Her forslås å kutte distriktsstøtten med 350 millioner kroner, mens SND mister 500 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Bondevik-regjeringen i dag offentliggjør sine forslag til endringer av budsjettet for neste år, vil distriktene oppleve kraftige kutt i bevilgningene. Til sammen reduseres distriktsstøtten og støtten til SND (Statens nærings- og distsriktsutviklingsfond) med 850 milioner. Det er særlig de kommunale næringsfondene som vil merke innhoggene, melder Aftenposten.

De 350 millioner kronene kommunalminister Erna Solberg (H) ønsker å kutte i distriktsstøtten, kommer i tillegg til reduksjoner på nesten 400 millioner kroner som Ap-regjeringen foreslo.

Den totale bevilgningen til ulike støttetiltak for næringsutvikling i distriktene blir dermed redusert til 1,6 milliarder kroner.

Reduksjonen i bevilgninger til SND på en halv milliard kroner omfatter bevilgninger fra både Kommunal- og Næringsdepartementet. Ifølge administrerende direktør i SND, Arne Hyttnes, er kuttene alvorlige.

- Dette er det verst tenkelige tidspunkt å kutte i offentlig risikokapital, sier han til avisa.

Innsparingene på kommunalbudsjettet er imidlertid ikke nok til å dekke inn regjeringens lovede utgiftsøkninger og skatte- og avgiftslettelser.

Det er fra tidligere kjent at Bondevikregjeringen blant annet vil redusere boligskatten, alkoholavgiftene, flyseteavgiften og skatten på aksjeutbytte.

Hele Norges coronakart