Distrikts-Høyre presset helseministeren om lokalsykehus

Møtte motbør fra sine egne.

PRESSET AV SINE EGNE:
Helseminister Bent Høie under Høyres møtte motbør fra sine egne i planene om å la små og mellomstore sykehus drive uten døgnberedskap.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PRESSET AV SINE EGNE: Helseminister Bent Høie under Høyres møtte motbør fra sine egne i planene om å la små og mellomstore sykehus drive uten døgnberedskap. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helse- og omsorgsminister Bent Høie møtte motbør fra sine egne i planene om å la små og mellomstore sykehus drive uten døgnberedskap i akuttkirurgi. Høyre slår fast at det skal tas lokale og regionale hensyn.

Høie har luftet tanken om at bare de største sykehusene må ha døgnkontinuerlig kirurgisk akuttberedskap. Akuttkirurgi anses av mange som selve bærebjelken i sykehusene, og planene har ført til bekymring i distriktene.

Høyres fylkesleder Elin Agdestein i Nord-Trøndelag er blant dem som har frontet kampen mot partiledelsen. Hun fryktet at lokalsykehus ville kunne bli svekket til et nivå som ikke er forsvarlig.

Landsmøtet stilte seg søndag bak et endringsforslag fra sju fylkeslag, hvor det slås fast at lokale og regionale hensyn skal tillegges vekt.

- Ikke unødvendig sentralisering Den medisinske utviklingen fører til at kirurgene blir mer spesialiserte. Fylkeslagene er glad for at flere pasienter kan hjelpes gjennom medisinske framskritt.

- Men vi ønsker ikke at dette skal føre til en unødvendig sentralisering av akutt- og fødetilbud som i dag gir trygghet lokalt, heter det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.