Fossilbiler, bilavgift

Distriktsopprør i Høyre vant fram: Flertall mot avgiftshopp på bil

Høyres landsmøte stemte lørdag ned et forslag om økt engangsavgift på bensin- og dieselbiler.

FORESLO ØKT ENGANGSAVGIFT: Utvalget som har ledet arbeidet med storresolusjonen om Grønn Omstilling i Høyre, har foreslått økt engangsavgift for fossilbiler, riktignok uten å si noe om hvordan det skal gjøres. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
FORESLO ØKT ENGANGSAVGIFT: Utvalget som har ledet arbeidet med storresolusjonen om Grønn Omstilling i Høyre, har foreslått økt engangsavgift for fossilbiler, riktignok uten å si noe om hvordan det skal gjøres. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ett av forslagene som har skapt mest temperatur på et ellers gemyttelig Høyre-landsmøte, handler om økt engangsavift på bensin- og dieselbiler.

Det har vakt store protester i flere Høyre-fylkeslag. Lørdag ettermiddag ble det klart at forslaget til slutt falt, da et flertall av representantene vendte tommelen ned for forslaget.

Det var ikke uventet:Tidligere lørdag viste en undersøkelse Dagbladet gjorde blant fylkeslagene at delegasjonene til et flertall av fylkeslagene ville stryke forslaget helt.

- Har skapt sterke reaksjoner

- Jeg tror forslaget slik det ble stilt, har skapt sterke reaksjoner i næringslivet, i en samla bilbransje, og i hele distrikts-Høyre. Derfor er jeg rimelig sikker på at landsmøtet kommer til å vedta at dette punktet strykes helt, sa stortingsrepresentant Elin Agdestein fra Trøndelag Høyre til Dagbladet i forkant av voteringen.

Det var da klart at trønderne fikk støtte av fylkeslagene i Troms og Finnmark, Nordland, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Telemark, Rogaland, Hordaland, og Innlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer