Ditlev-Simonsen inn på teppet

Oslo-toppene vurderer om ordføreren fortsatt har deres tillit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forretningsutvalget i Oslo krever at ordfører Per Ditlev-Simonsen forklarer seg for gruppelederne mandag klokken 14.00.

Forretningsutvalget består av gruppelederne i de største partiene i bystyret, Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og SV. Ditlev-Simonsen sitter selv i utvalget som Høyres gruppeleder.

- Vi krever at han redegjør for alle forhold som kan ha hatt innvirkning på han utøvelse som ordfører og Oslos fremste representant, sier Knut Even Lindsjørn (SV) til Dagbladet.no.

Møter mandag

SVs gruppeleder reagerer kraftig på avsløringene om at Oslo-ordføreren har hatt en hemmelig formue skjult på bankkonto i Sveits.

- Det vil være naturlig for meg å ta kontakt med norske skattemyndigheter om forholdet. Dersom de er interessert, vel å merke. Dette er jo en del år siden, sa Ditlev-Simonsen til Dagbladet.no i går.

I dag sier ordføreren at han også vil føye seg etter kravet fra Lindsjørn og forretningsutvalget.

- Jeg vil komme med en redegjørelse til forretningsutvalget i Oslo kommune på mandag. Før det gir jeg ingen kommentarer til noen, sier Per Ditlev-Simonsen til E24.

MØTER MANDAG: Ordfører Per Ditlev-Simonsen sier han vil forklare seg for forretningsutvalget mandag. Foto: Scanpix
MØTER MANDAG: Ordfører Per Ditlev-Simonsen sier han vil forklare seg for forretningsutvalget mandag. Foto: Scanpix Vis mer

Kjempet selv mot skattejuks

Knut Even Lindsjørn er svært overrasket over avsløringene rundt Ditlev-Simonsen etter at ordføreren selv har stått i spissen for kommunens kamp mot skattefusk og korrupsjon de siste årene.

- Ditlev-Simonsen leder finanskomiteen, der det er brukt mye tid på å diskutere tiltak mot skattesnusk og korrupsjon. Vi har jobbet mye opp mot jukset i drosjenæringen, Muri-saken og skandalene rundt undervisningsbygg, og en rekke andre alvorlige saker i kommunen den siste tiden. Saken blir da ikke bedre av at ordføreren som leder finanskomiteen selv innrømmer skattefusk og hemmelige kontoer, sier Lindsjørn til Dagbladet.no.

Vurderer tilliten

Forretningsutvalget i Oslo har ingen formell makt å utøve mot ordføreren, men med de mektigste politiske gruppelederne samlet rundt bordet vil Ditlev-Simonsens forklaring kunne avgjøre hans fremtid i ordførerstolen.

- Ordføreren i Oslo er en mann som vi respekterer høyt, har gjort en god jobb, og for mange er et forbilde. Men etter det som har fremkommet i det siste må vi vurdere om vi fremdeles har tillit, og om Oslo er tjent med at han sitter perioden sin ut, sier Lindsjørn.

KREVER SVAR: SVs gruppeleder i Oslo, Knut Even Lindsjørn, krever at Per Ditlev-Simonsen forklarer seg for forretningsutvalget mandag.