Tatt av kvikkleireskredet

- Ditt største ønske var å bli bestemor

Rasa Lasinskiene var en av de ti som mistet livet i kvikkleireskredet i 30. desember. Torsdag ble hun begravet fra Gjerdrum kirke.

RAKK Å BLI BESTEMOR: Rasa Lasinskiene ble bestemor til lille Adam Povilas Gulbinas, seks måneder før raset. Foto: Privat
RAKK Å BLI BESTEMOR: Rasa Lasinskiene ble bestemor til lille Adam Povilas Gulbinas, seks måneder før raset. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag ble Rasa Lasinskiene begravet fra Gjerdrum kirke. Hun var en av de ti personene som mistet livet i kvikkleirestedet i Gjerdrum 30. desember i fjor.

Lasinskienes sønn Mantas Gulbinas og hans samboer Salwa Alkaiysi var noen av familiemedlemmene som holdt tale i begravelsen. Det er Romerikes Blad som omtaler saken.

- Ditt største ønske var å bli bestemor. Det fikk du oppleve i seks måneder. Tusen takk for at du var en fantastisk kone, en snill og omtenksom mamma og en morsom og snill bestemor for Adam. Han skal få vite hvor høyt elsket han var av deg, sa familien i kirken, ifølge RB.

Lasinskiene var en fargerik person, som førte til at de oppmøtte i begravelsen kledde seg i forskjellige farger, til ære for den avdøde.

Siste som ble funnet

Det var 22. mars at Rasa Lasinskiene (49) ble funnet .

SKREDOMRÅDET: Flere boliger ble tatt av raset, flere hundre evakuert og mange ble sendt til sykehus etter skredet i Ask kommune. Ti personer mistet livet som følge av skredet. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKREDOMRÅDET: Flere boliger ble tatt av raset, flere hundre evakuert og mange ble sendt til sykehus etter skredet i Ask kommune. Ti personer mistet livet som følge av skredet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Laskinene var den siste av i alt ti personer som var savnet etter skredet.

Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt sa den gang at hun er glad for at de etterlatte slipper å leve i uvisshet om hva som skjedde med sine kjære.

- Våre tanker går i dag til Rasa Lasinskienes etterlatte, og til alle andre som ble rammet av skredet. Jeg ønsker også å rette en takk til mannskapene fra politiet og andre etater som gjennom de siste månedene har arbeidet målrettet for å finne alle de savnede. Det har vært krevende arbeid, og heller ikke uten risiko. Jeg er derfor glad for at vi nå kan sette sluttstrek for denne delen av oppdraget, sa politimesteren 25. mars til Dagbladet.

Også Ann-Mari Olsen-Næristorp (50), Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13), Eirik Grønolen (31), Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40), Alma Grymyr Jansen (2), Charlot Grymyr Jansen (31), Lisbeth Neraas (54), Marius Brustad (29) og Irene Ruud Gundersen (69) mistet livet i forbindelse med raset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer