Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Diva festet for mye

Derfor gikk det galt, mener artistansvarlig: Diva-jentene var for glade i det søte liv. Hard festing er en hovedgrunn til at karrieren deres gikk i vasken. Dette menerartistansvarlig Nathan McGough i plateselskapet EastWest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i søndagens Brennpunkt Spesial på NRK1, i programmet «Divas Dagbok», at McGough kommer med uttalelsene. McGough fulge Drammen-duoen tett fra han plukket dem opp for vel to år siden, fram til både han og Diva-jentene ble kastet på dør av EastWest sist høst.

Kom for seint

- De liker det søte liv, de elsker å feste. Man kan vel si at det ble litt mye for mye fest og litt for lite jobb, mener McGough som ikke er i tvil om at divaenes livsførsel gikk kraftig utover karrieren.

- De kom for seint til avtaler, de oppførte seg for lite proft, og de hadde heller ingen til å passe på seg, forklarer McGough i programmet.

Dagbladet konfronterte i går kveld Monica Østenengen, som sammen med Helene Sommer utgjorde den så langt siste utgaven av Diva, med McGoughs påstander.

- Jeg kjenner meg ikke helt igjen i hans versjon, sier Østenengen.

Lei av festing

- Men det stemmer at plateselskapet sendte oss ut på en hel haug med parties. Til å begynne med synes jeg det var helt topp. De to første månedene var det festing hele tida. Selvfølgelig tar man litt av når man får et slikt helt nytt liv, men man blir fort lei en slik livsstil. I alle fall ble jeg det, sier Østenengen.

Drikkepress

Hun mener også at plateselskapsmannen McGough burde feie for egen dør. Drikkepress var en del av divaenes hverdag.

- Når vi møtte McGough var det alltid vodka, vin og øl på bordet. Vi ble hele tida tilbudt masse alkohol av plateselskapet - til og med i lunsjtida, sier hun . Østenengens hovedforklaring på hva som gikk galt er imidlertid ikke høy party-faktor.

- Sju av de folka vi jobba med i EastWest slutta på samme tid. Det ramma oss veldig. Det var mye administrativt rot i plateselskapet, mener Østenengen. Etter hvert gikk heller ikke hun og Helene Sommer spesielt bra sammen.

- Vi hadde veldig forskjellig musikksmak. Jeg var heller ikke spesielt interessert i å feste hele tida, forteller Monica Østenengen som i dag ikke lenger har kontakt med sin tidligere Diva-kollega Helene Sommer.

Skilte lag

I Brennpunkt-programmet følger vi Diva-jentene helt fra Sommer og hennes første medsammensvorne, Elene Nyborg, reiste til London og sikret seg platekontrakt i millionklassen for vel to år siden. Høsten 1995 forlot Nyborg Diva, og i vinter gjorde hennes etterkommer Monica Østenengen nøyaktig det samme.

I dag satser Sommer og Østenengen på hver sin kant. Begge har fortsatt popstjernedrømmen i behold.

Helene Sommer og Monica Østenengen mens de fremdeles forsøkte å slå gjennom som Diva.