Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diva sparket

Klamrer seg til Madonna SPARKEN: En kjempekick å være Diva-jente, skal vi tro Helene Sommer (foran) og Monica Østenengen. Men nå har de to popjentene fra Drammen fått sparken. EastWest Records i London har løst Diva fra deres internasjonale platekontrakt. Foto: JØRN H. MOEN Sagaen om Diva er over for denne gang. I forrige uke fikk blondine-duoen fra Drammen sparken av EastWest Records i London. Nå står Helene Sommer og Monica Østenengen på bar bakke. Strået de klamrer seg til er Madonna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet får bekreftet fra EastWest Records at Diva har fått skyven.

- Jeg løste Diva fra kontrakten i forrige uke, forteller EastWests juridiske ekspert, Tim Wilde. Årsaken til at selskapet har brutt med den norske duoen vil han ikke ut med, men etter det Dagbladet får fortalt via andre kilder, er et katastrofalt dårlig platesalg den konkrete grunnen til Divas krasjlanding. For Warner-konsernet handler trolig Diva om et tap på mangfoldige millioner.

En flopp

EastWest i London, som er en del av det multinasjonale Warner-konsernet, har satset millioner av kroner på Diva, men både coverversjonen av a-ha-låta «The Sun Always Shines On TV» og Helene Sommers egen «Everybody» har floppet. Det eneste Diva kan vise til er noe radiospilling og enkelte halvgode plasseringer på britiske dance-lister.

- Diva har langt ifra vært noen suksess , understreker Sten Brodtkorb på Warner Musics norgeskontor. Der på huset ante man ingenting om Divas skjebne før Dagbladet ringte dem i går ettermiddag. Kort tid etter fikk de imidlertid en skriftlig bekreftelse fra London, der det ble fortalt at Diva var ute av Warner-stallen.

Taler usant

- Det er ikke sant at vi har fått sparken, sier Helene Sommer når vi konfronterer henne med de harde fakta fra EastWest.

- Vi har bare blitt med vår sjef Nathan McGough over fra EastWest-labelen til Warner Music-labelen. Det kommer en ny singel i neste uke, hevder hun. Hvorpå vi ringer Warner Music i London, som kan fortelle at både McGough og hans hjertebarn Diva har fått sparken fra Warner-konsernet.

- Jeg kan virkelig ikke forstå hvorfor Helene sier disse tingene til deg. Det kommer definitivt ingen singel i neste uke , sier en sjokkert Diva-manager Julian Beeston. Han er slett ikke fornøyd med at en av hans artister taler usant til pressen. Når vi ringer Helene litt seinere blir vi avvist med at hun ikke har tid ettersom hun sitter i et intervju med den engelske musikkavisa Melody Maker.

«Madonna-håp»

Men det ser altså ut til at Diva er ribbet til skinnet. Hvis det da ikke er noe i ryktene om at Madonna ønsker å spille inn en av Helene Sommers låter, «The Yoodle Song». Dette snakkes det i alle fall om i kretsen rundt Diva-jentene ...

Men:

- Disse Madonna-ryktene er helt latterlige. Det stemmer overhodet ikke, sier Diva-manager Beeston.

Så der forsvant det strået også ...