DJ Malins sommerhit fosser fram

DJ MALIN (17): Her skapes vår neste popstjerne. EROTISK: - Vi ønsker å lage en vakker og erotisk video. ØSTFOLD: Videoen spilles inn i et tjern i Østfold. Alle foto: AGNETE BRUN KALDT: Det er en kald fornøyelse å være statist i en videoproduksjon. EIDSBERG (Dagbladet): Navnet er Malin, DJ Malin. Den 17 år gamle jenta er nasjonens nye tekno-håp, og årets sommerhit har hun klar i lomma. I går spilte hun inn videoen til «La Serenissima» ved et tjern i Indre Østfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et vakkert lite fossefall, sol fra klar himmel og en håndfull halvnakne og helvåte babes fra Sarpsborg. Det er rammen når tenåringsjenta Malin Johansen fra Tromsø skal gjøres til vår neste pop-eksport. Teknohype i harryland vil nok enkelte si, men DJ Malin har et litt annet syn. - Det skal være vakkert og erotisk, understreker hun, tøff i trynet og pastellblå i klærne.

Oppdaget i Hammerfest

Ungjenta fra nord ble oppdaget på et party i Hammerfest. Plateselskapet har kjempetro på at hennes singel «La Serenissima» skal bli soundtracket til sommeren 1996. Men i motsetning til en del andre nordmenn med ambisjoner om å selge plater også litt sør for Sinsen, så tyr ikke DJ Malin til location i London eller New York når hun skal lage video.

Et oppdemmet tjern ved Salerud Amfi utenfor Mysen er stedet hvor det blir satt bilder til Malins hypermelodiøse tekno-pop.

Ikke Sabrina

Vann og kroppsmalte ungpikekropper i harmonisk blanding er videoens tema.

- Det hele skal se hipt og laid-back ut, sier regissør Jon Sverre Høiden. Han har plassert tre av statistjentene midt ute i tjernet. De to andre sitter lett henslengt i fossen. Alle har de minimalt med klær på seg. - Dette skal bli vakkert, smakfullt og eksotisk. Vi ønsker på ingen måte å gjøre Malin til en puppeartist à la Sabrina, påpeker Høiden.

- Det er da heller ikke aktuelt, repliserer Malin. Hun understreker at hun ikke er en dum syngedame.

- Min lidenskap ligger i det å være DJ. Det er det jeg satser på, sier hun.

Fra dæns til dance

Salerud Amfi er kjent som Østfolds mest populære danseband-plass. Men i går ble altså dansen byttet ut med dancen. Smektende versjoner av «Blue Hawaii» måtte vike for DJ Malins Robert Miles-aktige tekno-pop.

- For oss er dette en opplagt hit, sier Terje Engen i DJ Malins plateselskap, Mega Records.

- Utlandet er hypp på låta. Soundet er både tidsriktig og internasjonalt. Endelig gjør vi noe som kan hamle opp med svenskene, sier han entusiastisk. I løpet av høsten kan det bli snakk om et helt Malin-album. Men før det skal «La Serenissima» sette seg fast i det norske folks øreganger.