DØD ETTER FEILBEHANDLING: Det skulle settes to sprøyter – én i hodet og én intravenøst, men legen skal ha byttet om på sprøytene. Gutten ble lagt i kunstig koma etter feilmedisineringen. Seks år gamle Djabrail døde torsdag som følge av feilen. Dette bildet ble tatt like før feilen skjedde. Foto: Privat
DØD ETTER FEILBEHANDLING: Det skulle settes to sprøyter – én i hodet og én intravenøst, men legen skal ha byttet om på sprøytene. Gutten ble lagt i kunstig koma etter feilmedisineringen. Seks år gamle Djabrail døde torsdag som følge av feilen. Dette bildet ble tatt like før feilen skjedde. Foto: PrivatVis mer

Feilbehandling ved Haukeland sykehus:

Djabrail (6) døde etter feilbehandling ved Haukeland

Livet sto ikke til å redde. Djabrail (6) ble i dag koblet fra respiratoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): En seks år gammel gutt er død etter å ha ligget i respirator i ti dager på grunn av en sykehustabbe ved Haukeland universitetssjukehus.

- Vår Djabrail forlot oss nettopp, skriver familiens talsperson Aslan Emzeev til BA torsdag kveld.

Djabrail (6) ble koblet fra respiratoren ved Rikshospitalet i Oslo, livet hans sto ikke til å redde.

Gutten fikk etterfølgende cellegiftbehandling ved Haukeland sykehus da feilmedisineringen skjedde 22. august. Det skulle settes to sprøyter – én i hodet og én intravenøst, men legen skal ha byttet om på sprøytene.

Gutten ble lagt i kunstig koma etter feilmedisineringen, og etter familiens ønske flyttet til Rikshospitalet i Oslo. Familiens talsperson skrev på Facebook 5. september at han ønsket å takke for oppmerksomheten rundt saken, som gjorde til at legene tok en ny vurdering da han ble flyttet.

- Tusen takk for all deres støtte og oppmerksomhet, sier familiens talsperson torsdag.

Haukeland universitetssjukehus varslet Statens helsetilsyn like etter hendelsen, og saken er rutinemessing meldt til politiet. Haukeland har beklaget hendelsen. Legen som gjorde feilen, er sykmeldt som følge av hendelsen.

- Vi beklager at feilen fra Haukeland medførte at denne unge guten døde i dag. Tankene våre går til de pårørende. De har hatt en stor belastning gjennom disse ukene vi har bak oss, sier sykehusdirektør Eivind Hansen til BT torsdag.

Avisa har også snakket med seksåringens far som forteller at de har det vært vanskelig og at disse ukene har vært helt forferdelig.