Feilbehandling ved Haukeland sykehus:

Djabrail (6) døde etter feilbehandling ved Haukeland

Livet sto ikke til å redde. Djabrail (6) ble i dag koblet fra respiratoren.

DØD ETTER FEILBEHANDLING: Det skulle settes to sprøyter – én i hodet og én intravenøst, men legen skal ha byttet om på sprøytene. Gutten ble lagt i kunstig koma etter feilmedisineringen. Seks år gamle Djabrail døde torsdag som følge av feilen. Dette bildet ble tatt like før feilen skjedde. Foto: Privat
DØD ETTER FEILBEHANDLING: Det skulle settes to sprøyter – én i hodet og én intravenøst, men legen skal ha byttet om på sprøytene. Gutten ble lagt i kunstig koma etter feilmedisineringen. Seks år gamle Djabrail døde torsdag som følge av feilen. Dette bildet ble tatt like før feilen skjedde. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): En seks år gammel gutt er død etter å ha ligget i respirator i ti dager på grunn av en sykehustabbe ved Haukeland universitetssjukehus.

- Vår Djabrail forlot oss nettopp, skriver familiens talsperson Aslan Emzeev til BA torsdag kveld.

Djabrail (6) ble koblet fra respiratoren ved Rikshospitalet i Oslo, livet hans sto ikke til å redde.

Gutten fikk etterfølgende cellegiftbehandling ved Haukeland sykehus da feilmedisineringen skjedde 22. august. Det skulle settes to sprøyter – én i hodet og én intravenøst, men legen skal ha byttet om på sprøytene.

Gutten ble lagt i kunstig koma etter feilmedisineringen, og etter familiens ønske flyttet til Rikshospitalet i Oslo. Familiens talsperson skrev på Facebook 5. september at han ønsket å takke for oppmerksomheten rundt saken, som gjorde til at legene tok en ny vurdering da han ble flyttet.

- Tusen takk for all deres støtte og oppmerksomhet, sier familiens talsperson torsdag.

Haukeland universitetssjukehus varslet Statens helsetilsyn like etter hendelsen, og saken er rutinemessing meldt til politiet. Haukeland har beklaget hendelsen. Legen som gjorde feilen, er sykmeldt som følge av hendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer