«Djako» er mistenkt for 60 drap, men nekter å la seg utlevere. Mener han ikke vil overleve flyturen

Skylder på flyskrekk.

PÅGREPET: Aslan Gagiev, også kjent som «Djako», nekter å la seg utlevere fra Østerrike til Russland, og skylder på alvorlig flyskrekk. Foto: Interpol
PÅGREPET: Aslan Gagiev, også kjent som «Djako», nekter å la seg utlevere fra Østerrike til Russland, og skylder på alvorlig flyskrekk. Foto: Interpol Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I januar 2015 ble russiske Aslan Gagiev arrestert i Østerrikes hovedstad Wien.

Siden den gang har russiske myndigheter forsøkt å få mannen som er mistenkt for å være involvert i hele 60 drap utlevert, men det er lettere sagt enn gjort.

Flyskrekk

Rett etter arrestasjonen ble mannen som bare kalles «Djako» sluppet mot kausjon på om lag en million kroner, men han ble seinere pågrepet på nytt da han forsøkte å krysse grensa til Bulgaria med et falskt pass. Det skriver Independent.

Siden den gang har retten tre ganger avgjort at mannen skal utleveres, men Djako har gjort sitt ytterste for å unngå å bli flyttet til hjemlandet.

Nylig skal advokatene hans ha kommet med en legeerklæring som bevis på at han har fått en sjelden form for flyskrekk, og at han på grunn av dette rett og slett ikke vil overleve flyturen til Russland.

Advokatene har også varslet at de akter å anke saken til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg dersom østerriksk høyesterett velger å opprettholde ordren om utlevering.

Flere drap

Independent viser til den russiske avisa Kommersant, og sier at Djako er knyttet til flere drap på offentlige tjenestemenn, forretningsmenn og politibetjenter.

Han skal også ha vært hjernen bak, og grunnleggeren av en av Russlands mest voldelige gjenger.

14 av gjengmedlemmene skal sitte bak lås og slå, mens åtte personer er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer