- Djevelen ligger i detaljene, og der ligger også løsningen

Regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF har begynt å bore i budsjettdetaljene, men har lang vei til enighet.

LANGT IGJEN: Samtlige av budsjettforhandlerne, Gjermund Hagesæther (Frp) (f.v.), Svein Flåtten (H), Terje Breivik (V) og Hans Olav Syversen, skrøt av tonen under den første reelle forhandlingsdagen i dag. (KrF). Det ble likevel ikke langt skjul på at partene står langt fra hverandre før de kan enes om en budsjettavtale. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LANGT IGJEN: Samtlige av budsjettforhandlerne, Gjermund Hagesæther (Frp) (f.v.), Svein Flåtten (H), Terje Breivik (V) og Hans Olav Syversen, skrøt av tonen under den første reelle forhandlingsdagen i dag. (KrF). Det ble likevel ikke langt skjul på at partene står langt fra hverandre før de kan enes om en budsjettavtale. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det har vært god stemning. Seks intensive timer har gjort sin nytte, sa Kristelig Folkepartis Hans Olav Syversen da partiene gikk hver til sitt i 16-tiden torsdag ettermiddag. De tar sikte på å fortsette fredag.

Den første reelle forhandlingsøkta om statsbudsjettet for 2015 gikk med til i detalj å gå gjennom partienes ulike standpunkter.

Ifølge både Syversen og Flåtten har de gått løs på saker som er kjent fra den offentlige debatten etter 8. oktober, da finansminister Siv Jensen (Frp) la fram regjeringens forslag.

- Djevelen ligger alltid i detaljene - og løsningen også. Derfor er det viktig også for politikere å gå faglig ned i sakene, sier Flåtten til NTB.

Han mener partene nå har en bedre forståelse for hverandres argumenter.

Frp's fotavtrykk I møtet med journalistene var imidlertid ingen av finanspolitikerne villige til å gå i detalj om innholdet i torsdagens drøftinger.

- Det blir feil å gå inn i enkeltsaker, sier Terje Breivik (V).

Frps Gjermund Hagesæther, som har satt seg fore å berge sitt partis fotavtrykk på budsjettet, kalte dialogen god, men advarte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer