«Djevelen tok bolig i avdøde»

29-åringen, som er siktet for å ha drept en NAV-ansatt (61) i Oslo, slipper fengselsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Bakgrunnen er at de psykiatrisk sakkyndige konkluderer med at 29-åringen var psykotisk både på det aktuelle tidspunktet, og at han fortsatt er det.

Dette betyr at han etter alt å dømme blir dømt til tvungent psykiatrisk helsevern. 29-åringen sitter fortsatt i varetektsfengsel.

Underbuksa

Etter det Dagbladet kjenner til, er motivet for drapet fortsatt uklart, men 29-åringen har blant annet uttalt at han mente at djevelen hadde tatt bolig i 61-åringen. Kriminalpolitiet har etterforsket et mulig pengemotiv, uten at det foreligger en entydig konklusjon.

29-åringen fra Nord-Afrika erkjenner ikke straffskyld. Han ble arrestert i bare trusa 30. juli på Carl Berners plass, og tvangsinnlagt på Ullevål universitetssykehus. Etter ei uke seinere ble han utskrevet, og arrestert.

På det tidspunktet var 61-åringen funnet død i sin leilighet i Christian Michelsens gate, ikke langt fra Carl Berners plass. Han ble funnet av sin bror. Drapet ble antakelig begått samme dag som politiet kjørte 29-åringen til sykehuset.

61-åringen er drept med massiv vold, og det var et grufullt syn som møtte pårørende og politiet i leiligheten. Politiet er overbevist om at de har arrestert rett mann.

Bestevenner

«Djevelen tok bolig i avdøde»

Forsvarer Knut Lindboe sier at rapporten fra de psykiatrisk sakkyndige ikke kom overraskende.

- Dette på bakgrunn av at han var tvangsinnlagt ei uke før han ble arrestert, sier Lindboe.

Avdøde og 29-åringen hadde kjent hverandre i flere år, og den drapssiktede hadde i perioder bodd hos 61-åringen. Etter det Dagbladet får opplyst, omtaler 29-åringen avdøde fortsatt som sin beste venn i Norge.

29-åringen hadde ikke lenger oppholdstillatelse her i landet, da han ble drapssiktet. Han hadde levd «under jorda» de siste åra, men var i fast jobb i restaurantbransjen.

ÅSTEDET: Det var i begynnelsen av august at en 61-åring ble funnet drept i en leilighet i Christian MIchelsens gate i Oslo. Mannen som er siktet for drapet er erklært psykotisk. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
ÅSTEDET: Det var i begynnelsen av august at en 61-åring ble funnet drept i en leilighet i Christian MIchelsens gate i Oslo. Mannen som er siktet for drapet er erklært psykotisk. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer