Djevelens advokater

De slåss om å få forsvare en av verdens verste despoter. Selv datteren til Libyas president Moamar Gadhafi har meldt seg til tjeneste for Saddam Hussein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden skred hun ut av flyet i Bagdad skjult bak mørke solbriller, med blafrende langt lyst hår og iført moderne urbane klær som en hvilket som helst annen forretningskvinne. Med i bagasjen på den ulovlige flyreisen hadde kvinnen som blir kalt «Libyas Claudia Schiffer», hilsener til Iraks fryktede leder fra faren sin. Til Saddam, fra oberst Moamar Gadhafi. Med oppmuntringer om å stå på i kampen mot amerikanere og FN-sanksjoner.

NÅ KAN DET TENKES AT

Aisha Gadhafi og Iraks tidligere leder, Saddam Hussein, møtes igjen. Denne gangen i det som vil bli en av de mest spektakulære sakene i internasjonal rettshistorie. Etter at juristen Gadhafi så fjernsynsbildene av Saddam Hussein i retten i forrige uke, tok hun kontakt med den jordanske advokaten Mohammed Rashdan.

Den libyske kvinnen i slutten av 20-åra ba om å være med i gruppa av jurister som ønsker å forsvare Iraks tidligere presidentGadhafi kan skilte med en doktorgrad i jus fra Sorbonne-universitetet i Paris, ifølge The Times. Hun er en kjent skikkelse i hjemlandet Libya, nevnes til og med som en mulig arvtaker etter faren, oberst Gadhafi, som i mange år ble plassert i samme verstingkategori som Saddam i Vesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.