Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Djevelfôr

Trond Giske kan løse Arbeiderpartiets lederproblem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Giske blir mannen som løser Arbeiderpartiets hovedproblem. Uansett Thorbjørn Jaglands helsetilstand, bør dagens lederduo få avløsning. Hvis de skal slåss om partimakta fram til landsmøtet og eventuelt i to år til (delt lederskap), vil partiet rives i stykker.

Hvis Jens Stoltenberg utmanøvrerer Jagland og sikrer enemakt, vil venstrefløyen lamme alle forsøk på fornyelse eller splitte partiet og gå til SV.

Hvis ikke helsa skulle få Jagland til å frasi seg makta og støtte Stoltenberg, må begge bort.

Da trengs én - 1 - arvtaker. Bjarne Håkon Hanssen har utstråling og velgertekke. Men han har ikke demonstrert evne til å lede en stor, gjenstridig organisasjon som Arbeiderpartiet. Dermed er det trolig umulig for Arbeiderpartiet å søke redningen i Nord-Trøndelag.

Youngstorget vil vende blikket et lite hakk sørover og samle seg om Trond Giske.

Han er radikal, prinsippfast, har tillit i begge leire, er uselvisk, moralsk uplettet og beskjeden.

OK, kødda.

Giske omtales heller som personlig ambisiøs, egennyttig og i stand til å forlate de fleste delstandpunkter for å nå fram.

Med andre ord, akkurat hva Arbeiderpartiet trenger. En kyniker som kan trekke partiet mot velgerne som kan gi makt, det vil si mot sentrum.

Uten å provosere museumsvokterne og den reaksjonære venstrefløyen for mye. Som kan reformere med et blikk til slumsøstrene og Sandmann-utvalget samtidig.

En som kan innbille alle at deres interesser og retning vinner med Giske og fordele bein til nøkkelpersoner i alle fraksjoner uten å utvanne egen makt for mye.

Nesten som en amerikansk partiboss.

Det må bli Giske. I nøden spiser fanden fluer.

Hele Norges coronakart