Djevelutdriver: - Satan har infiltrert Vatikanet

Overgrepsskandalene skyldes demoner, mener sjefseksorsist.

- «SATANS RØYK» I DE HELLIGE ROM: Sjefseksorsist for Vatikanet, presten Gabriele Amorth (85), sier djevelen herjer bystaten. Dette er blant annet forklaringen på de utallige overgrepsskandalene, mener Amorth, som hevder han har gjennomført 70 000 utdrivelser i løpet av sine 25 år. Foto: AFP/GIULIO NAPOLITANO/SCANPIX
- «SATANS RØYK» I DE HELLIGE ROM: Sjefseksorsist for Vatikanet, presten Gabriele Amorth (85), sier djevelen herjer bystaten. Dette er blant annet forklaringen på de utallige overgrepsskandalene, mener Amorth, som hevder han har gjennomført 70 000 utdrivelser i løpet av sine 25 år. Foto: AFP/GIULIO NAPOLITANO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Overgreps- skandalene i den katolske kirke er et bevis på at djevelen herjer Vatikanet, sier prest og sjefseksorsist i bispedømmet Roma, Gabriele Amorth (85), ifølge The Times.

— Ja, det finnes medlemmer av sataniske sekter i Vatikanet, hevder han i den nylig publiserte boka «Memoarene til en eksorsist», melder Catholic News Agency.

7,6 utdrivelser per dag Dagbladet skrev i dag om nye avsløringer innenfor den katolske kirka i Østerrike og München. Også pave Benediks XVIs eldste bror, Georg Ratzinger, er dratt inn i saken, siden han jobbet ved en av skolene hvor rektoren skal ha forgrepet seg.

— Alle visste om det. Jeg finner det uforståelig at pavens bror, som hadde vært domkirkens korleder fra 1964, øyensynlig ikke visste om det, forteller Franz Wittenbrink til Der Spiegel, og sier at rektoren ved internatskolen i Regensburg skjenket elevene og masturberte dem.

Amorth, Vatikanets eksorsist gjennom 25 år, sier ifølge The Times at han har håndtert 70 000 demonbesettelser. Det tilsvarer et gjennomsnitt på 7,6 per dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer