Djupedal: - Reagerte med forferdelse

Da han hørte om barnehagen på Økern i Oslo som kollapset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) reagerte som folk flest med forferdelse da han hørte om barnehagen på Økern i Oslo som kollapset søndag.

- Jeg tenkte at vi skal være glad for at dette ikke skjedde da det var barn i barnehagen. Jeg er glad for at Oslo kommune nå viser ansvar og undersøker alle de barnehagene som er bygget på samme måte, sier kunnskapsministeren til NTB.

Han oppfordrer alle kommuner som har tilsvarende konstruksjoner om å kontrollere dem.
To år gammel
Fundamentet på Tonsenjordet/Refstad barnehage på Økern i Oslo kollapset og ble påført store skader søndag formiddag. Paviljongen - en brakke som står oppå et fundament - ble satt opp i september 2005 i påvente av at nabobarnehagen og en annen barnehage skal bygges ut.

Som en konsekvens av episoden, holdes åtte barnehager i Oslo stengt mandag. Eksperter skal undersøke om de er trygge å bruke. Barnehagene huser til sammen 400 barn.

Byggforsk skal undersøke hva som gikk galt og om de andre paviljongene er trygge å oppholde seg i.

- Vi vil være helt sikre på at anleggene er skikkelig kontrollert før vi slipper barn inn i dem igjen. Sikkerheten er det viktigste nå, sa administrerende direktør i Omsorgsbygg, Jan-Egil Clausen, til NTB søndag kveld.


Samme sikkerhetsregler 
Kunnskapsminister Øystein Djupedal presiserer overfor NTB at det stilles de samme sikkerhetskrav til midlertidige barnehagepaviljonger som av permanente bygg.

- Når det gjelder de bygningsmessige forholdene finnes det ingen slark. Det betyr at det er de samme reglene. Hvis kommunene er i tvil om et bygg er riktig oppført, må de ta ansvar og sørge for at bygget blir utbedret i tråd med forskriftene, sier Djupedal til NTB.

Omsorgsbygg har 15 slike brakkekonstruksjoner som midlertidig bygninger for barnehager i Oslo. Åtte av disse barnehagene er stengt mandag for sjekk, og de andre sju vil bli undersøkt i løpet av de nærmeste dagene.

Også i Trondheim, Stavanger og Bergen vil kommunene foreta sikkerhetssjekk av lignende brakkebygg.

(©NTB)

DETTE VAR ET LEKEROM: Men brakke-barnehagen delte seg i to (midterste bilde) da fundamentet kollapset. Foto: STEIN DANIELSEN
DETTE VAR ET LEKEROM: Men brakke-barnehagen delte seg i to (midterste bilde) da fundamentet kollapset. Foto: STEIN DANIELSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer