ANONYMOUS: Det er vanskelig å vite hvem og hvor mange som har vært med på angrepene, men de har vært mange, forteller «Foxxy». Bildet er fra et intervju med andre medlemmer av Anonymous-bevegelsen. Foto: Lars Myhren Holand/Dagbladet
ANONYMOUS: Det er vanskelig å vite hvem og hvor mange som har vært med på angrepene, men de har vært mange, forteller «Foxxy». Bildet er fra et intervju med andre medlemmer av Anonymous-bevegelsen. Foto: Lars Myhren Holand/DagbladetVis mer

- DLD vil bare fange de uforsiktige

«Foxxy» fra Anonymous-bevegelsen sammenlikner Ap- og Høyre-angrepene med å demonstrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag mottok Dagbladet melding om at Hoyre.no skulle straffes for sine stemmer for Datalagringsdirektivet (DLD), noen sekunder seinere var nettsida nede.

«Foxxy» er i samme miljø som den som tipset Dagbladet, og sier det var den samme gruppa som var med på angrepene mot både Arbeiderpartiet og Høyre.

- DLD hindrer anonymitet
- Jeg er med fordi at jeg føler at DLD strider mot loven. Det hindrer også anonymitet på nett, og er overvåkning av personer som ikke driver med noe ulovlig, sier «Foxxy» til Dagbladet.

«Foxxy» er anonym, og en del av det omtalte Anonymous-nettverket.

- Jeg snakker om mine synspunkter her, de er ikke nødvendigvis de samme som andre fra Anonymous har.

- Ikke direkte virkning
- Jeg mener at disse angrepene ikke vil ha en stor innvirkning på selve saken, men det er et bevis på hvordan du også kan blokkere informasjonsstrømmen til servere, som de som skal brukes til DLD, forklarer «Foxxy».

«Foxxy» har ikke oversikt over hvor mange de er som har vært med på angrepene, eller hvem det er, alle er anonyme.

- På Internett er du anonym, hadde vi stått fram med personalia, så blir det som DLD. Du vet hvem alle er, og plutselig kan man ikke diskutere fritt, sier «Foxxy».

«Foxxy» forteller at de konsentrerer seg om Arbeiderpartiet sine sider, men at det er mulig at det vil bli samme typen angrep på andre sider.

- Det er Ap som har brakt dette over seg selv. Vi fortsetter så lenge vi har muligheten.

- Hjelper ikke mot hackere
Noen av de som kritiserer Anonymous sine angrep, mener at de skader sin egen sak ved å vise at man trenger beskyttelse mot hackere.

- DLD vil ikke hjelpe mot dette. Vi sitter bak proxyer og VPN-programmer. DLD vil bare fange de uforsiktige.

«Foxxy» forteller at de ser på dette som en protest på lik linje med å demonstrere.

- Det er som å sperre folk ute fra en butikk eller blokkere en vegg. Det handler om synspunkter, og å få dem ut.