DN: - Forsvarsministeren vil kutte 1.500 stillinger

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide vil også legge ned ni militærbaser, ifølge Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avisen skriver onsdag kveld om innholdet i langtidsplanen for Forsvaret som trolig ikke oversendes Stortinget før i juni.

I planen foreslås det å kutte i overkant av 1.500 stillinger fordelt på 1.100 militært ansatte og 450 sivile. Det er beregnet en besparelse på 2,4 milliarder kroner på fire år, og at 23 milliarder kroner frigjøres over 20 år.

Ni baser Hæren vil trolig bli hardest rammet. 2. bataljon ved Skjold med 700 ansatte skal legges ned. Kystjegerkommandoen i Sjøforsvaret skal bort, og det samme skal Sjøheimevernet, ifølge Dagens Næringsliv. Etter hvert skal kystkorvettene, MTB-ene, fases ut. Nok en gang foreslås antall musikkorps i Forsvaret redusert. Det foreslås i planen å legge ned basene Trondenes, Harstad Syd, Åsegarden, Setnesmoen, Kjeller, Andøya, Kjevik, Nærøysund og Grunden 22.Hensikten med forslagene skal være å få på plass nysatsinger, men også sørge for samsvar mellom bevilgninger, struktur og oppgaver.

Sluttpakker De ansatte kommer ifølge avisen til å bli tilbudt sluttpakker i nedbemanningsprosessen.Langtidsplanen for Forsvaret har fått sin tilslutning i regjeringen.- Dette betyr at Søreide har tapt kampen innad i regjeringen. For alle oss som har fulgt forsvarsministerens løfter da hun satt i opposisjon, er jo dette et gedigent mageplask, sier forsvarstalskvinne Liv Signe Navarsete (Sp), som tar forbehold om at utkastet til langtidsplanen kan endres.Leder av Stortingets forsvarskomité Anniken Huitfeldt fra (Ap) sier til avisa at hun mener planen bør ha en bred behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer