SYKMELDT: Abid Raja skal ifølge kilder til DN være sykmeldt etter utskjelling fra Trine Skei Grande. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SYKMELDT: Abid Raja skal ifølge kilder til DN være sykmeldt etter utskjelling fra Trine Skei Grande. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

DN: Abid Raja sykmeldt etter utskjelling fra Trine Skei Grande

– Hør på meg nå. Abid driver og undergraver hele budsjettprosessen og partiet, skal Grande ha sagt i en telefonsamtale med Henrik Asheim (H), ifølge kilder til DN.

Venstre-representant Abid Raja skal være sykmeldt etter at Venstre-leder Trine Skei Grande beskyldte han for å undergrave hele budsjettprosessen og eget parti, ifølge Dagens Næringsliv sine kilder.

Telefonsamtalen som skal ha funnet sted 10. november, da budsjettforhandlingene var helt i startfasen.

– Hør på meg nå. Abid driver og undergraver hele budsjettprosessen og partiet, skal hun ha sagt i en telefonsamtale med Henrik Asheim (H).

Samtalen ble tatt på høytaler samtidig som Asheim var sammen med Raja, Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Helge André Njåstad (FrP) for å forhandle statsbudsjettet.

Støtte til Human Rights Service

Bakgrunnen for kommentaren skal ha vært spørsmålet om støtte til Human Rights Service (HRS) etter at KrF hadde bestemt seg for igjen å søke budsjettsamarbeid med regjeringspartiene.

På Stortinget måtte Asheim, Njaastad og Raja avklare Venstres holdning til Facebook-posten fra finansminister Siv Jensen der hun annonserer at regjeringspartiene er blitt enige om å reversere kuttet i støtten til Human Rights Service (HRS).

- Det gikk en kule varmt

Grande sier til DN at det er trist at Raja er sykemeldt.

– Han har gjort en fantastisk god jobb under forhandlingene om statsbudsjettet, og resultatet av den jobben er vi alle stolte av. Det er riktig at det har vært diskusjon om en sak i budsjettet og at det i forbindelse med denne saken gikk en kule varmt og falt ord som ikke burde falt. Det har jeg bedt om unnskyldning for.

I en kommentar til Dagbladet svarer Raja følgende:

- Jeg har blitt sykmeldt av legen på Stortinget, og har ingen kommentar mens jeg er sykmeldt.

DN hevder de likevel får bekreftet fra kilder i regjeringspartiene at Raja har informert sine kolleger om at han er syk på bakgrunn av kommentaren fra Grande.

Raja ble sykmeldt torsdag forrige uke.

Dagbladet kommer med mer.