DN: Ap-glipp på Facebook - la ut interne vurderinger

Valgkampplanen til Tromsø Ap lå åpent ute på Facebook. Der sto det ifølge Dagens Næringsliv at ordførerkandidatens fortid er en svakhet.

FACEBOOK-GLIPP: Partileder Jonas Gahr Støre i samtale med Gunnar Wilhelmsen (til høyre) under Arbeiderpartiets landsmøte i våres. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FACEBOOK-GLIPP: Partileder Jonas Gahr Støre i samtale med Gunnar Wilhelmsen (til høyre) under Arbeiderpartiets landsmøte i våres. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er Dagens Næringsliv som skriver dette i formiddag.

DN gikk inn på Facebook-gruppen «Valgkamputvalg Tromsø Ap 2019 - uten å være medlem - og fikk tilgang til en rekke dokumenter

Blant dokumentene avisa fikk tilgang til var det en analyse av styrkene og svakhetene til partiet i valgkampen, der Arbeiderpartiets ordførerkandidat Gunnar Wilhelmsens bakgrunn blir trukket fram som en «trussel».

Det er Jarle Heitmann, valgkampleder for Tromsø Arbeiderparti, som svarer på vegne av partiet.

- Det er veldig uheldig og en glipp. Dette er dokumenter som i utgangspunktet har vært ment for partiet, men så blitt lagt ut på en måte som gjør det søkbart på Facebook. Vi må være nøyere framover, sier Heitmann til Dagbladet.

- Ikke noe problem

Valgkamplederen understreker samtidig at det ikke er noen krise at dokumentene er offentlige.

- Jeg er opptatt av at alt vi gjør i Arbeiderpartiet skal tåle offentlighetens lys. Dette er ikke hemmelige dokumenter, de er bredt delt i partifora. I utgangspunktet er ikke dette et spesielt stort problem for oss.

På Tromsø Arbeiderpartis hjemmesider blir ordførerkandidat Wilhelmsens bakgrunn presentert på følgende måte: «Gunnar Wilhelmsen (62) er ordførerkandidat. Hans bakgrunn er som eiendomsutvikler og forretningsmann, født og oppvokst i Tromsø.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer