DN: Begge tiltalte i Gartnerhallen-saken dømmes til fengsel og til å betale 48 millioner i erstatning

En bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen er dømt til fengsel i henholdsvis fem år og ti måneder og fire år for underslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Begge er dømt til å betale Gartnerhallen 48,2 millioner kroner i erstatning for økonomisk tap, skriver Dagens Næringsliv.

Den tidligere regnskapssjefen har innrømmet å urettmessig ha utbetalt om lag 49 millioner kroner fra frukt- og grøntselskapet, og har erkjent straffskyld for grovt underslag.

Det aller meste av pengene ble utbetalt til den meddømte bonden, mens regnskapssjefen selv beholdt 3,3 millioner kroner. Bonden erkjente ikke straffskyld for heleri, og mente utbetalingene var lån. Han erkjente imidlertid straffskyld for en mindre tiltalepost om forsikringsbedrageri. Han avviste at han hadde utsatt den tidligere regnskapssjefen for utilbørlig press.

Om den tidligere regnskapssjefen skriver Oslo tingrett:

- Underslaget er utvilsomt grovt, både fordi verdien av det underslåtte, 49 millioner kroner, er betydelig, og fordi underslaget er forøvet ved brudd på den særlige tillit som fulgte med hans stilling som regnskapssjef.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer