Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DN: Giske kalles inn på teppet

Etter minst fire nye varsler, ifølge avisa.

KALLES INN: Ifølge Dagens Næringsliv er Trond Giske blitt kalt inn på teppet av Jonas Gahr Støre. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KALLES INN: Ifølge Dagens Næringsliv er Trond Giske blitt kalt inn på teppet av Jonas Gahr Støre. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge NRK kommer et møte mellom Trond Giske og partileder Jonas Gahr Støre til å finne sted før den 24. desember.

Årsaken skal være varsler fra kvinner som sier seg utsatt for upassende oppførsel.

Arbeiderparti-nestleder Giske har avvist anklagene mot ham omtalt tidligere denne måneden. Dagens Næringliv oppgir imidlertid at det er snakk om minst fire varsler ikke tidligere omtalt av pressen.

Flere av kvinnene skal ha sentrale roller i partiet. De skal også ha videreformidlet sine anklager til Jonas Gahr Støre.

Beskriver fortvilet situasjon​

Verken Giske og Arbeiderpartiets pressetalsperson Camilla Ryste har besvart Dagbladets henvendelser i forbindelse med opplysningene omtalt av DN og NRK.

Samtidig beskriver flere ikke navngitte kilder innad i Arbeiderpartiet situasjonen som «fortvilet», ifølge NRK.

Kanalen skriver også at situasjonen av enkelte omtales som den mest alvorlige krisa de har opplevd i partiet, samt at flere av kildene begynte å gråte da de snakket med NRK.

Har snakket med Giske

Partileder Støre bekreftet tidligere i dag at han har snakket med Giske etter anklagene mot ham.

- Jeg har snakket med Trond Giske, men jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i det, sa Støre tidligere i dag.

- Er du trygg på at du og resten av partiledelsen har håndtert varsler som dere måtte ha fått, for eksempel knyttet til Trond Giske, på en god måte?

- Jeg vil ikke kommentere enkeltpersoner, men jeg kan si at vi håndterer slike saker på en trygg måte. Kommer det varsler, skal både de som sier ifra og de som det blir rapportert om, være trygge på at vi gjør dette på skikkelig måte, sier Støre.

Advarte mot «giftig partikultur»

I dag har flere av hans partifeller advart mot en «giftig partikultur», ifølge VG.

Avisa omtaler et opprop, signert av følgende profiler:

Khamshajiny Gunaratnam (varaordfører i Oslo), Frode Jacobsen (leder for Oslo Ap), Rina Mariann Hansen (kultur- og idrettsbyråd i Oslo), Torunn Kanutte Husvik (leder for kvinnenettverket i Oslo Ap), Tone Tellevik Dahl (eldrebyråd i Oslo), Victoria Marie Evensen (nestleder i Aps bystyregruppe) og Agnes Viljugrein (leder i AUF i Oslo).

«Når vi, og mange andre i partiet, har kviet oss for å mene og si noe offentlig knyttet til #metoo og Arbeiderpartiet de siste ukene er det også et uheldig utslag av en partikultur der det kjennes ubehagelig å uttale seg i media ettersom alt som sies tolkes inn i potensielle maktkamper. Det skaper grobunn for anonyme kilder og en giftig partikultur», står det i oppropet sitert av VG.

«Når vi likevel nå tar opp temaet, er det fordi vi mener det er en styrke for Arbeiderpartiet at flere deltar i debatten og sier fra at det ikke er greit at jenter og gutter som har opplevd trakassering og maktmisbruk skal kvie seg for å si fra fordi de er redde for ikke å bli trodd», heter det videre.

Avviste krenkende SMS-er

Dagbladet har tidligere omtalt anklagene mot Trond Giske, blant annet i form av SMS-er han sendte til en 25 år gammel kvinne.

Hun avviste i etterkant at hun oppfattet meldingene som krenkende.

- Jeg har aldri mottatt en upassende SMS fra Trond Giske, slo kvinnen fast overfor Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!