DN: Norge sa nei til å samarbeide med Storbritannia etter brexit

Ville forberede en ny handelsavtale.

SA NEI: Ifølge DN skal Næringsminister Monica Mæland (H) ha blitt presentert for forslaget under et møte med britenes handelsminister Liam Fox. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SA NEI: Ifølge DN skal Næringsminister Monica Mæland (H) ha blitt presentert for forslaget under et møte med britenes handelsminister Liam Fox. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storbritannia ville gjerne opprette en arbeidsgruppe for å samarbeide med Norge om en ny frihandelsavtale etter brexit, men Norge sa nei.

Ifølge Dagens Næringsliv skal handelsminister Liam Fox i et møte med næringsminister Monica Mæland (H) ha gitt uttrykk for at Storbritannia og Norge burde etablere en arbeidsgruppe for å forberede en ny handelsavtale når britene forlater EU.

Men etter en diskusjon i ledergruppen i Utenriksdepartementet, som har det koordinerende ansvaret for brexit, skal tilbudet ha blitt avvist.

Ifølge avisen mente sjefen i Europaavdelingen Niels Engelschiøn at dette kunne sette EØS-avtalen i spill og at det formelt sett ikke er riktig å starte et slikt samarbeid så lenge Storbritannia er et fullverdig medlem av EU.

Mæland eller UD ønsker ikke å kommentere dette konkret, men statssekretær Elsbeth Tronstad (H) poengterer at det er dialog og kontakt mellom Storbritannia og Norge. Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum mener imidlertid det er underlig om Norge sier nei til ønsket om en tettere dialog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer