Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byggeskandalen på Stortinget

DN: Stortinget tok hensyn til frimurerlosjen og innfridde millionkrav

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) er selv frimurer og har oppnådd gradsnavnet «Høyt lysende Salomos betrodde broder».

STORTINGSPRESIDENT: Stortingspresident Olemic Thommessen (H) har måttet tåle mye kritikk for byggesprekken på Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STORTINGSPRESIDENT: Stortingspresident Olemic Thommessen (H) har måttet tåle mye kritikk for byggesprekken på Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frimurerlosjen og handelsstanden fikk gehør for en ny tunnelløsning som alene økte prisen på Stortingets byggeprosjekt med flere hundre millioner, ifølge Dagens Næringsliv.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) er selv frimurer og har oppnådd gradsnavnet «Høyt lysende Salomos betrodde broder». Til Dagens Næringsliv sier Thommessen at han ikke har vært et aktivt medlem av Frimurerlosjen på flere år. Han forsikrer at han ikke har latt seg påvirke.

- Jeg har ikke vært i kontakt med dem når det gjelder byggeprosjektet, sier Thommessen.

Frimurerlosjen, som har tilhold i et av Stortingets nabobygg, har ifølge DN hatt flere møter med Stortinget.

Losjen er også med i handelsstandsforeningen Foreningen Festningskvartalene, som fikk gjennomslag for et forslag om å flytte innkjøringen til Stortingets nybygg. Løsningen skal ha fordyret byggeprosjektet med minst 410 millioner kroner, ifølge DN.

Thommessen sier til avisen at han ikke var kjent med at Frimurerlosjen er medlem av Foreningen Festningskvartalene.

Han ønsker ikke å svare på om han har vurdert egen habilitet i saken eller om han har informert Stortingets administrasjon, tidligere og nåværende presidentskap om sin rolle i Frimurerlosjen og om at Frimurerlosjen har interesser i byggesaken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!