Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DN: Telenor bestrider massivt indisk skattekrav

Indiske myndigheter krever Telenor for 775 millioner kroner i ekstraskatt. Konsernledelsen bestrider kravet,  ifølge Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar 2017 inngikk Telenor avtale med Bharti Airtel om at Airtel tok over Telenor India. Airtel, som er Indias største mobilselskap, fikk tilført 44 millioner kunder fra Telenor, skriver avisen.

Airtel overtok Telenors mobilfrekvenser, lisenser, ansatte og kundebasen i India, samt fremtidige forpliktelser som frekvensavbetalinger og tårnleie. Avtalen med Airtel ble dermed sett på som en sluttstrek på det norske konsernets engasjement i India.

Nå krever indiske myndigheter fem teleselskaper for over tre milliarder kroner i ekstra skatt. Kravet mot Telenor alene er på 775 millioner kroner.

Det indiske telekomdepartementet (Dot) mener at selskapene har underrapportert inntektene fra sine virksomheter i landet, ifølge den indiske nyhetsportalen Oneindia.

Kommunikasjonssjef Atle Lessum i Telenor understreker at de er godt kjent med det mulige skattekravet og at de ikke deler indiske myndigheters oppfatning av saken.

«Revisjonen som er gjort gjelder årene 2010-2015, og inkluderer alle de større operatørene i markedet – inkludert Telenor India. Kravet er bestridt av en samlet bransje, og saken vil trolig være gjenstand for behandling i det indiske rettsvesenet. Det er vanskelig å tidfeste når en konklusjon i saken kan finne sted,» skriver Lessum i en epost.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!