<strong>RAN:</strong> Bevæpnete ranere tok seg inn i verdipostavdeling i Postens brevsenter i Oslo i 2003. Der  tok de 2 gisler. Bildet viser en av ranerne i kjeledress inne i Postgirobygget under ranet.
Foto Handout/Politiet/SCANPIX
RAN: Bevæpnete ranere tok seg inn i verdipostavdeling i Postens brevsenter i Oslo i 2003. Der tok de 2 gisler. Bildet viser en av ranerne i kjeledress inne i Postgirobygget under ranet. Foto Handout/Politiet/SCANPIX Vis mer

DNA avslørte den ukjent ransmannen

Medvirket i bankboksranet og ranet av Postens brevsenter, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet sier de har funnet en inntil nå ukjent mann som skal ha medvirket i bankboksranet på Bryn i 2001 og ranet av Postens brevsenter i Oslo i 2003.

- Jeg kan bekrefte at vi har siktet en person for ranet, eller medvirkning til ran av Postens brevsenter og for innbruddet i Gjensidige NOR på Bryn i Oslo, sier politioverbetjent John Roger Lund til TV 2.

Politiet sikret seg den samme DNA-profilen på begge åstedene, og har i flere år lett etter den ukjente personen. Tidligere i år ble 39-åringen tatt for ulovlig våpenbesittelse, og i sommer sikret politiet seg mannens DNA. Det ble ifølge TV 2 funnet på en bruskork inne i banklokalene på Bryn, samt i en av bilene som ble brukt under ranet Postens Brevsenter to år senere.

I 2001 kom ranerne seg unna med 20 millioner kroner. David Toska erkjente innbruddet, men tiltalen ble frafalt som en del av en avtale i forbindelse med NOKAS-saken.

David Toska og Erling Havnå ble senere dømt for ranet i Postens brevsenter i 2003, hvor tungt bevæpnede ranere tok seg inn i postterminalen i Oslo og fikk med seg 400.000 kroner.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer