DNA-bevis mot voldtektssiktet taxisjåfør

STAVANGER (Dagbladet): Ei 17 år gammel jente anmeldte en drosjesjåfør (28) i Stavanger for voldtekt. Sjåføren blånektet, men nå sitter politiet med biologiske spor som knytter ham til overgrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sædrester fra jentas klær er analysert ved rettsmedisinsk institutt. Ifølge Stavanger Aftenblad samsvarer mannens DNA-profil med resultatet av analysen.

Taxi-sjåførens kjøreseddel ble umiddelbart inndratt da DNA-beviset kom på bordet. Mannen nekter fortsatt straffeskyld.

Voldtekten skal ha skjedd etter at jenta hadde betalt for turen og forlatt bilen. Sjåføren gikk etter henne og reiv 17-åringen tilbake, voldtekten skal ha blitt fullbyrdet like ved bilen.

Ryster næringen

To andre drosjesjåfører i Stavanger etterforskes også for seksuell trakassering av passasjerer. En 46-åring er anmeldt etter at han stoppet bilen og befølte en 32-årig kvinnelig passasjer. Han ble bryskt avvist. En tredje sjåfør som skal ha gjort fornærmelser mot en passasjer er ennå ikke tatt. De alvorlige tilfellene kommer på toppen av en lang rekke hendelser som har rystet drosjenæringen i Stavanger. For kort tid siden ble det innkalt til et allmøte blant sjåførene for å styrke moral og stoppe uønsket atferd.

Da var en drosjesjåfør siktet for å ha avgitt falsk forklaring i Tina-saken, og det ble hevdet i media at drosjesjåfører samarbeidet med prostituerte.

  • I Oslo har politiet ikke gjort pågripelser etter voldtekten av en kjent TV-kvinne som Dagbladet skrev om i går.