DNA-frikjent etter 18 år

I dag kunne Thomas endelig klemme kjæresten sin - frikjent for sykehus-voldtekten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nesten 18 år har 44-åringen tilbrakt uskyldig bak murene. Påtalemyndighetene har i det lengste motsatt seg DNA-testing av sæden som ble funnet i en 48 år gammel kvinne som ble voldtatt på et Pittsburgh-sykehus i 1986. Det var organisasjonen Innocent Project som omsider fikk en dommer til å beordre DNA-testen.

- Funnet bekrefter det Thomas Doswell har sagt hele tiden. Han er uskyldig, og politiet er skyld i at han ble feilaktig pekt ut av vitnene, sier Innocent Project-talsmann Colin Starger til nyhetsbyrået AP.

Doswell var 25 år og hadde to små barn da han ble dømt til 13 til 26 års fengsel for voldtekten. Fire ganger er han nektet prøveløslatelse - fordi han ikke har villet innrømme skyld.

Voldtektsofferet og et vitne plukket ut Doswell av en bunke på åtte politifoto. På den tiden merket politiet bildet med \'R\' dersom mannen var blitt beskyldt for voldtekt. Eksen til Doswell hadde tidligere anmeldt ham for voldtekt, men siktelsen ble frafalt. Likevel ble R-en beholdt, og Doswell mener at den fikk vitnene til å plukke hans foto ut av bunken.

<B>ENDELIG FRI: Thomas Doswell holder rundt kjæresten Crystal Glover utenfor Allegheny County Jail i Pittsburgh.