DNA-frikjent etter 24 år i fengsel

Robert Clark ble dømt for kidnapping og ran i 1981.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da resultatene av DNA-testen ble lest opp i retten i går trillet tårene nedover kinnene på Robert Clark. Clark har hele tiden nektet for å ha bortført og voldtatt en kvinne.

Nå, nesten et kvart århundre senere viser DNA-tester at den til da ustraffede Clark ikke var den som overfalt kvinnen utenfor en Kentucky Fried Chicken-restaurant i 1981.

I går kunne han forlate retten i Altanta som en fri mann.

- Jeg har ventet på denne dagen i mer enn 24 år. Jeg er klar, sa Clark til pressen.

Rundt ham stod familien, som hele tiden har støttet Clark i hans forklaring.

- Han sa alltid at han var uskyldig. Og jeg trodde på ham, sa sønnen Roderickus Clark, og la til:

- Vi kan ikke ta igjen den tiden vi har tapt. Men vi kan gå videre. Og nå vil vi gjerne ta en fisketur og bare ha det fint sammen.


- En fryktelig sak

 GOD STØTTE: Robert Clarks sønn, Rodrickus, fortalte pressen at han hele tiden har trodd på farens forklaring om at han var uskyldig. I går kunne han og Clarks søster Virginia Jacobs juble over løslatelsen. Foto: Scanpix
GOD STØTTE: Robert Clarks sønn, Rodrickus, fortalte pressen at han hele tiden har trodd på farens forklaring om at han var uskyldig. I går kunne han og Clarks søster Virginia Jacobs juble over løslatelsen. Foto: Scanpix Vis mer

Da Clark ble dømt i 1981 var det etter at voldtektsofferet hadde pekt ham ut, som mannen som hadde overfalt henne i bilen, truet med våpen og voldatt henne gjentatte ganger. Clark fikk livstidsdom, og i tillegg la dommeren til en straff på ytterligere 20 år for forbrytelsene.

Mens Clark har sittet i fengsel, uskyldig dømt for noe han ikke gjorde, så har han mistet moren, og barna har vokst opp uten ham.

En av hans forsvarere Vanessa Potkin hadde dette å si om saken da frifinnelsen var klar.

- Dette er en fryktelig sak. Mens Clark ble uskyldig dømt, så har den virkelige forbryteren gått fri, og har skadet kvinner og barn, sa Potkin til nyhetsbyrået AP.

DNA-spor etter kameraten

For det viste seg at DNA-testen ikke bare beviste Clarks uskyld, men de nye resultatene pekte også ut den egentlige gjerningsmannen: En tidligere venn av Clark, Floyd Antonio Arnold, dømt for sodomi og nå fengslet for overgrep mot barn.

Påtalemakten i den snart 25 år gamle voldtektssaken vurderer nå om de skal ta ut tiltale mot Arnold.

<B>LANG KAMP:</B> Robert Clark har måttet kjempe en lang kamp for å bevise sin uskyld. Her sammen med en av forsvarerne Peter Neufield.